Avrupa havacılık sektöründe birleşme ve satın almalar daha da artıyor

Avrupa havacılık sektöründe birleşme ve satın almalar daha da artıyor

Ryanair, önümüzdeki iki yıl içinde Avrupa havacılık sektöründe daha fazla birleşme ve satın almaların yaşanacağını düşünüyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Önümüzdeki iki yıl içinde Avrupa havacılık sektöründe daha fazla birleşme ve satın alma yaşanacağını belirten Ryanair, taşıyıcı sayısının azalmasının kaçınılmaz olarak yolcuların aleyhine olacağını ve bilet fiyatlarının daha da artacağını öngörüyor.

Lufthansa ITA’nın yüzde 41’ini satın aldı

Ryanair yönetimi, yıllık rakamları açıkladığı toplantıda Avrupa havacılık sektöründe yaşanan, devam eden ve yaşanacak olan birleşme ve satın almalara dikkat çekti.

Alman hava yolu Lufthansa geçtiğimiz hafta İtalya merkezli ITA Airways'in yüzde 41 hissesini satın aldı. Şirket, ITA'nın tamamını satın almak istiyor. ITA'ya ortak olmak olmanın Lufthansa açısından İtalya pazarına girmek için iyi bir yolduğu belirtilirken, Skyteam'in de Lufthansa'nın hedefinde olduğuna dikkat çekiliyor.

Portekiz’de TAP satışta, Air Europa IAG’ye satıldı

Portekiz hava yolu TAP Air yeniden alıcı arıyor. Daha önce özelleştirilen şirket, birkaç adımda yeniden kamulaştırılmıştı. Star-Alliance üyesi olan TAP hava yolu ile ilgilenen şirketler arasında IAG, Air France-KLM ve Lufthansa da bulunuyor. İspanya'da ise Air Europa'nın British Airways'i de bünyesinde barındıran International Airlines Group'a satışı aşağı-yukarı tamamlandı. Şu anda Avrupa rekabet kurumunun onayı bekleniyor.

Pandemiden hemen önce SAS Hava Yollarının potansiyel alıcılardan biri tarafından devralınacağı bekleniyordu. Lufthansa bu hava yolu ile de ilgilendiğini açıkladı ancak şu ana kadar resmi bir devralma müzakeresi yapılmadı.

Air Baltic tekrar özelleştirilecek

El değiştirmesi beklenen hava yolu şirketlerinden biri de Air Baltic. Daha önce bir kez özelleştirilen ancak tekrar kamuya geçen Air Baltic'in yeniden satışı gündemde ancak buna ilişkin henüz bir zaman çizelgesi yok.

Air Malta kapatılmayacak, Alitalia ve ITA modeliyle çalışacak

Kapatılması planlanan Air Malta'ya ise Ryanair talip oluyor ancak teklif reddedildi. Air Malta'nın Alitalia/ITA Airways modeliyle bu yıl yeniden uçurulması planlanıyor.



Bu Haber 30.05.2023 - 11:56:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.