Fahrettin Çiçek'ten Bakanlığın Limak kararıyla ilgili dikkat çeken yorum

Fahrettin Çiçek'ten Bakanlığın Limak kararıyla ilgili dikkat çeken yorum

Peninsula Tours Genel Müdürü Fahrettin Çiçek, Kültür ve Turizm Bakanlığının Limak Otelleri ile ilgili kararının sektörde çeşitli sakıncalar yarattığını belirtiyor.


Daha ucuz olduğu için İngiltere merkezli bir online portal üzerinden Limak Lara Otele rezervasyon yapan Türk müşteriden otele vardıktan sonra 120 euro ek ücret alınmış, bunun ne ücreti olduğunu soran müşteriye ‘milliyet farkı’ yanıtı verilmişti. Bunun üzerine misafir de faturanın üzerine ‘milliyet farkı’ yazılması şartıyla bu parayı ödeyeceğini belirtmiş, ödemeyi yaptıktan sonra da faturayı sosyal medyada paylaşmıştı. Olay sosyal medyada geniş yankı bulmuş, Türklerin ayrımcılığa uğradığı iddiaları dile getirilmişti.

Bakanlık otele 54 bin lira para cezası vermişti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da, olayla ilgili inceleme başlatıldığını ve söz konusu otele 54 bin lira para cezası verildiğini açıklamıştı. Daha önce de yaşanan ancak bu defa faturanın üstüne 'milliyet farkı' yazıldığı için toplumda tepkiye neden olan olaya ilişkin turizmcilerden değerlendirmeler gelmeye devam ediyor.

Verilen ceza artık pazar bazlı fiyat uygulaması olmayacağı anlamına gelir

Peninsula Tours Genel Müdürü Fahrettin Çiçek, Avrupa pazarı ile Türkiye pazarı arasındaki fiyat farkının bundan sonra sürekli sorun olacağını belirtti. Bu kararın (Limak Otellerine verilen para cezası) konaklama sektöründe pazar bazlı fiyat uygulamasının artık olmayacağı anlamına geldiğini ifade eden Çiçek  "Yurtdışında tur operatörlüğü yapan tüm şirketler artık Avrupa pazarı/İngiltere pazarı fiyatları ile iç pazarda satış yapabilir" mi demeliyiz? Türkiye’de yaşayanlar Almanya’daki akrabaları aracılığıyla otel rezervasyonlarını oradaki bir Türk veya Alman tur operatöründen yapabilirler mi?  Şayet evet ise, Türkiye’de iç pazar tur operatörleri acil çözüm düşünsün ya da kanun çıkartıp  'en düşük fiyat devamlı iç pazarın olmalıdır' mı demeliyiz?" dedi.

"Yarın biri çıkıp sezon ve oda bazlı fiyat farkı da olmasın derse..."

Olayın bununla da sınırlı kalmayabileceğini ifade eden Fahrettin Çiçek "Yakında birisi çıkıp, 'tarih / sezon bazlı fiyat farkı da oda tiplerine göre fiyat farkı da olmasın' derse şaşırmam. Birisi çıkıp 'Aynı otel Nisanda neden daha ucuz da Temmuzda daha pahalı?' diye sorunca ve sosyal medyadan da destek alınca onu da mı haklı göreceğiz? Bu konuyu sosyal medyadaki tepkilere göre böyle alelacele karara bağlamamalıydık." ifadelerine yer verdi.

"Bu karar sektörü haklı iken haksız duruma düşürdü"

Bu kararın sektörü haklı iken haksız duruma düşürdüğünü kaydeden Peninsul Tours Genel Müdürü "Her pazarın talep eğrisi sezona göre farklılık gösterir, fiyatlar da talebe göre şekillenir. Mayıs- Haziranda tatil talebi yüksek olan pazara diğer pazarlara göre daha yüksek fiyat verebilirsin. Bundan sonra teknolojiyi iyi kullanan tüketiciler sürekli olarak işletmecinin cezbetmeye çalıştığı pazarların peşinden koşacaktır.  Bu konuda yazılım çözümleri de geliştirildi. Tüm pazarlarda en düşük fiyatı takip eden sistemler var. Bu sistemler yakında çok revaçta olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Çiçek, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: 

"En basiti, elimizde bazen aynı otel için 4-5 farklı pazar için hepsi birinden farklı kontratımız oluyor. En düşük fiyatlı olanı tüm pazarlara kullanalım mı diyeceğiz? Sektördeki tüm meslektaşlarımın bu konudaki değerli görüşlerini bilmek isterim."



Bu Haber 02.05.2024 - 15:48:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Esas konu bu otellerde Türk vatandaşı istememeleri.

    Mert Yazan 05.05.2024 - 09:23

    Evet esas konu bu.Bir iş seyahati dönüşümüzde Mayıs ayı başında Antalayda eşimle beraber dört otel kapısından yer yok diye geri çevirdiler.Bir sonraki açıkça Türk almıyoruz dedi.Bizde şehir içinde bir otelde kaldık.

  • Konuyu saptırmayın.

    Mert Yazan 05.05.2024 - 09:04

    Konuyu böyle saptırınca ne kadar haksız olduğunuz iyice ortaya çıkıyor.Sezonlardaki fiyat farkına hiç itiraz eden oldumu?Hayali itirazlar yapmak adilmi.Sezon fiyat farkını herkese eşit uygularsanız kim ne diyebilir.Ama bir malı internetten satışa çıkarılırsa herkesin almaya hakkı vardır.Ancak burda temel problem bu alımı bir Türk ün yapması olmuştur.İngiltere pazarı için olan odayı bir Alman almış olsaydı sadece hoşgeldin derlerdi.Keza İngilterede yaşayann bir Türk vatandaşı gelse ondan da fark mı istersiniz bu bakış açısıyla.O zaman otel ilanını sadece İngiliz vatandaşları için geçerlidir,Türkler kabul edilmeyecektir , otele girişte pasaport kontrolu yapılacaktır yazın olsun bitsin.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.