Rus şirketler o uçakları satın almak için harekete geçti

Rus şirketler o uçakları satın almak için harekete geçti

Rus havayolu şirketlerinin yaptırımlar nedeniyle Rusya’da mahsur kalan uçakların bir kısmını satın almak için girişimde bulunduğu belirtiliyor.


Uluslararası haber ajansı Reuters, Rus havayolu şirketlerinin Batı yaptırımları nedeniyle Rusya’da mahsur kalan uçakların bir kısmını satın almak için müzakerelere başladığını bildirdi.

Rus şirketlerin en az bir Batılı uçak kiralama şirketi ile ön görüşmeler yaptığı belirtilirken müzakerelerin ayrıntılarının İrlanda’daki bir dava sırasında uçak sahiplerinin tazminat almak için sigorta şirketlerine dava açmasıyla ortaya çıktığı aktarıldı.

GazetemRu’da yer alan habere göre, yargılamaya katılan SMBC Aviation Capital, Rus sigorta şirketi Alfastrakhovanie’nin Aeroflot’a kiraladığı 17 uçak için 644,2 milyon dolar ödemeyi teklif ettiği iddia edilirken, ayrıca SMBC Aviation Capital’den alınan bilgiye göre Rus havayolu şirketi S7’nin yaptırımlar nedeniyle kullanılmayan uçakların satın almasıyla ilgili teklif verdiği ifade edildi.

SMBC Aviation Capital’in Avrupa Birliği’nde anlaşma için görüşmeleri sürdürdüğü vurgulanırken, TASS haber ajansına göre, Rus havayolu şirketlerinin yaptırımlar nedeniyle Rusya’da mahsur kalan bazı jetleri satın almak için attığı adımların şu ana kadar teklif aşamasında olduğu, teklifin Avrupa Birliği tarafından onaylanması gerektiği bildirildi.



Bu Haber 26.12.2022 - 10:47:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.