DER Touristik'in FTI satın alması olası mı?

DER Touristik'in FTI satın alması olası mı?

DER Touristik'in FTI'ı satın almasının pek olası olmadığı belirtiliyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Almanya'nın ikinci büyük tur operatörü DER Touristik'in FTI'ı satın almak için görüşme yürüttüğüne ilişkin haberler, sektörde bomba etkisi yaratmıştı.

Bir rakibin ortadan kaybolmasından başka işe yaramaz

Ancak uzmanlar, FTI'ın DER Tourisitk tarafından devralınmasının çok uzak ve pek olası olmadığını belirtiyor. Çünkü, sektör uzmanlarının çoğu, söz konusu satın almada bir rakip şirketin ortadan kaybolacağını, genel olarak ise sektöre bir fayda sağlamayacağını ifade ediyor. İki şirket arasında çok fazla örtüşmenin olduğuna dikkat çeken uzmanlar, birleşmenin organizasyonel olarak da zor olduğuna işaret ediyor.

İki şirket arasında birleme görüşmelerinin yapıldığına dair haberlerin medyaya sızmasının üzerinden 5 hafta geçmesine rağmen şirketlerden bunu doğrulayan ya da yalanlayan bir açıklama gelmedi.

Başkaları da talep eder

Touristik Aktuell'e konuşan hukuk firması Rödl & Partner'ın avukatları Frank Bernardi ve Johannes Scherzinger, DER Touristik'in FTI'ı devralmasının önünde hem iç hem de dış engellerin olduğunu belirtiyor. DER Touristik'in, FTI'ın devlete olan borçlarında kesintiye gidilmesine dair talebinin Federal Hükümet tarafından karşılanmasının pek mümkün olmadını ifade eden Frank Bernardi, Condor örneğine dikkat çekti.

FTI gibi devlet yardımı alan pek çok şirket bulunduğunu belirten Bernardi, devletin FTI'ın borçlarında kesintiye gitmesi durumunda diğer şirketlerin de benzer talepte bulunacağını savundu.

Tekelleşme yasası engel mi?

Avukat Johannes Scherzinger ise antitröst yasasının birleşme önünde neredeyse hiçbir engel teşkil etmediğini söylüyor. Çünkü birleşme seyahat sektöründeki rekabete önemli bir engel teşkil etmiyor.

Buna karşın, her iki şirketin organizasyon şemeasının birbirine benzemesinin, birleşme durumunda pek çalışanların işsiz kalmasına neden olmasından endişe ediliyor. Ayrıca, bu şirketin teknolojik alt yapısının birbirine eklemlenmesinin zor olduğu ifade ediliyor.



Bu Haber 17.02.2023 - 11:00:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.