İtalyan ITA’nın yüzde 41’i Alman Lufthansa’ya geçti

İtalyan ITA’nın yüzde 41’i Alman Lufthansa’ya geçti

Almanya’nın milli hava yolu Lufthansa, İtalyan hava yolu şirketi ITA’nın yüzde 41’ini satın aldı.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Yüzde 41’ini 325 milyon euroya aldı

Avrupa havacılık sektöründe önemli bir satış işlemi gerçekleşti. Lufthansa, Eurowings, Swiss, Austrian Airlines ve Brussels Airlines gibi hava yolu şirketlerini bünyesinde barındıran Alman Lufthansa Grubu, İtalyan hava yolu şirketi ITA’nın yüzde 41’inin de sahibi oldu. Lufthansa Grubu, söz konusu satın alma için 325 milyon euro ödedi. Ayrıca, satın alma işleminin ardından İtalyan Ekonomi Bakanlığı’nın da ITA’ya 250 milyon euro katkıda bulunacağı kaydedildi.

CEO’su ve bir yönetim kurulu üyesini Lufthansa atayacak

Satın alma işleminin ardından Lufthansa Grubunun, ITA Airways’in müşterek operasyonel yönetimini devralması bekleniyor. Anlaşmaya göre, şirketin CEO’sunu ve 5 yönetim kurulu üyesinden birini Lufthansa belirleyecek. Halihazırda Air Dolomiti’nin CEO’luğu görevini de yürüten Lufthansa Strateji Şefi Jörg Eberhart'nun ITA’nın CEO’luğu görevini üstlenebileceği ifade edildi.

500 milyon euro daha ödeyip yüzde 50-55’ini alabilecek

Konuyla ilgili basında çıkan haberlere göre Lufthansa, ITA kar etmeye başladıktan sonra şirketin hisselerinin yüzde 50-55’i için 500 milyon euro daha ödeyebilir.

Uzun yıllar mali kayıp yaşayan ve iflasa sürüklenen geleneksel İtalyan hava yolu Alitalia’nın yerine 2021 yılında kurulan ITA, 2022 yılında 1,6 milyar euro ciro elde edebildi ve 486 milyon euro zarar etti. Şirket, yaşadığı kayıplara Covid-19’u ve salgın sonrasında artan akaryakıt fiyatlarını gösterdi.



Bu Haber 26.05.2023 - 13:55:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.