Virgin'in %31'ini Air France-KLM aldı, Branson'un hissesi %20'ye düştü

Virgin'in %31'ini Air France-KLM aldı, Branson'un hissesi %20'ye düştü
Air France-KLM ortaklığı, Richard Bronson'un sahibi olduğu Virgin Atlantic Airlines hisselerinin yüzde 31'lik bölümünü satın aldı.



TurizmGüncel - Dış Haberler

Yüzde 51'i Richard Branson, yüzde 49'luk bölümü ise Delta Air Lines ve SkyTeam tarafından kontrol edilen Virgin Atlantic Airlines'ın yeni hissedarı Air France-KLM ortaklığı oldu. Branson'un elindeki yüzde 51'lik hissenin yüzde 31'ini satın alan Air France-KLM ortaklığı, şirketteki ikinci büyük hissedar olurken, Branson'un elinde sadece yüzde 20'lik hisse kaldı.

AIR FRANCE-KLM ORTAKLIĞININ YÜZDE 10'U ABD VE ÇİNLİ ŞİRKETLERE SATILIYOR

Air France-KLM ortaklığnın yüzde 31'lik hisse alışı için Branson'a 220 milyon pound (1 milyar 17 milyon lira) ödeyeceği açıklanırken, aynı anlaşma çerçevesinde Air France-KLM hisselerinin yüzde 10'luk bölümünün de Delta Airlines ile Çinli China Eastern Airlines'a satılcağı kaydedildi. İki şirket söz konusu alım için Air France-KLM ortaklığına 751 milyon euro (3.1 mlyar TL) ödeyeceği açıklandı.

BRANSON: YENİ BİR FIRSAT

Konuyla ilgili olarak çalışanlara bir mektup yazan Virgin Group Yönetim Kurulu Başkanı Richard Branson, ''Virgin Atlantic 33 yılda insanların uçuşlarında büyük farklılıklar yarattı, havacılık endüstrisinin daha iyi bir noktaya gemesini sağladı. Bu, uçuş ağımızı genişletmek ve daha güçlü bir müşteri şampiyonluğu yaratmak için fantastik bir fırsat.'' dedi.

''ELİMİZDE BRAXIT VAR''

1984 yılında kurduğu Virgin Atlantic'in British Airways'in Heathrow'u neredeyse tamamen tutması nedeniyle düzensiz bir oyunun içinde kaldığına dikkat çeken Branson, ''Şimdi elimizde Brexit gibi bir gerçeklik var. Pounddaki büyük kayıp nedeniyle hem tatil şirketlerimizin hem de hava yolu şirketlerimizin finansal performanslarında büyük düşüş kaydedildi.'' değerlendirmesinde bulundu.


Bu Haber 28.07.2017 - 13:29:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.