TÜİK’ten turizm istatistiklerinde revizyon

TÜİK’ten turizm istatistiklerinde revizyon

Türkiye İstatistik Kurumu turizm istatistikleri ve turizm gelirlerinin hesaplanmasında yürüttüğü revizyon çalışmalarını tamamladığını açıkladı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), turizm istatistiklerinin hesaplanmasında revizyon yaptığını duyurdu.

TÜİK’ten yapılan açıklamada 2022 yılında anket verilerini destekleyici olarak idari kayıt verileri kullanılmaya başlandığı ve turizm istatistiklerinin kalitesinde önemli gelişim sağlandığı ifade edildi.

2022 yılının devamı niteliğinde sayılan yeni revizyonda ise Emniyet Genel Müdürlüğündne alınan günübirlik ziyaretçilere ilişkin verinin kullanımına başlandığı, kullanılan sınır kapısı türü (deniz, demir, hava, kara) ayrımında yapılan hesaplamalarda ve örnekleme tasarımında güncellemeler belirtildi.

“Çıkış Yapan Ziyaretçiler Araştırması” ve “Vatandaş Giriş Araştırması” çalışmalarında yapılan hesaplama yöntemine dair değişiklikler 30 Nisan 2024 tarihinde saat 10:00’da “Turizm İstatistikleri 2024 Yılı 1. Çeyrek Haber Bülteni” ile birlikte yayınlanacak.

TÜİK’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Turizm istatistikleri kapsamında hesaplanan turizm gelir ve gideri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından anketler ve idari kayıtlar yoluyla derlenen bilgilerle tahmin edilmektedir.

2022 yılında anket verilerini destekleyici olarak idari kayıt verileri kullanılmaya başlanmış ve turizm istatistiklerinin kalitesinde önemli gelişim sağlanmıştır. 2022 yılındaki iyileştirmelerin devamı niteliğindeki bu revizyonla ise; Emniyet Genel Müdürlüğünden alınan günübirlik ziyaretçilere ilişkin verinin kullanımına başlanmış, kullanılan sınır kapısı türü (deniz, demir, hava, kara) ayrımında yapılan hesaplamalarda ve örnekleme tasarımında güncellemeler yapılmıştır. Bunun sonucunda turizm istatistikleri konusunda planlanan revizyonlar tamamlanmıştır.

Mevcut “Çıkış Yapan Ziyaretçiler Araştırması” ve “Vatandaş Giriş Araştırması” çalışmalarında yapılan hesaplama yöntemine dair değişiklikler, 30 Nisan 2024 tarihinde saat 10:00’da “Turizm İstatistikleri 2024 Yılı 1. Çeyrek Haber Bülteni” ile birlikte yayımlanacaktır.”



Bu Haber 30.04.2024 - 09:06:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.