Şekib Avdagiç: Yabancı karşıtı söylemler turizm için en büyük tehdit

Şekib Avdagiç: Yabancı karşıtı söylemler turizm için en büyük tehdit

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, yabancı karşıtı söylemlerin kısa ve orta vadede Türkiye turizmi için en büyük tehdit olduğunu söyledi.


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, turizm sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Turizm sezonunun iyi geçirilmesi halinde Türkiye’nin mayıs ayından itibaren ciddi bir döviz gelirine sahip olacağını kaydeden Avdagiç, artan taleple birlikte İstanbul’daki otellerde hem doluluk oranlarının hem de fiyatların makul seviyeye gelebileceğini söyledi.

Yurt içi ve yurt dışında abartılı ve rasyonel karşılığı olmayan yabancı karşıtı söylemleri gündeme getirenlere karşı kurumların ve kişilerin tavır alması gerektiğini ifade eden Avdagiç, aksi takdirde Türkiye’nin hiçbir yabancının gelmeyi istemediği bir ülke durumuna düşeceğini kaydetti. Avdagiçbu durumun yakın ve orta vadede görülen en büyük tehdit olduğunu da belirtti.

Türkiye genelinde yabancıları yapılan konut satışlarından elde edilen gelirin 6 milyardan 3 milyara düştüğü bilgisini veren Avdagiç, konut satın alan bazı yabancıların da bu konutları satmaya başladığını ifade etti.

AB’nin bize uyguladığı vize bedellerinden çok şikayet ediyoruz.” diyen Avdagiç,  Türkiye’nin de belirli ülkelere uyguladığı vize bedellerinin gözden geçirilmesinde turizm açısından fayda olacağını kaydetti.  Avdagiç, özellikle aile seyahatlerinde vize ücreti ciddi bir rakam olduğunda, turistlerin Türkiye yerine farklı turizm destinasyonlarını tercih edebileceklerini belirtti.  

Turizmde hiç gündemde olmayan Mısır, Suudi Arabistan gibi rakiplerin belli bir süre sonra devreye gireceğini söyleyen Avdagiç, bu nedenle Türkiye’nin turizm konseptini, fiyat stratejisini ve hizmetlerini gözden geçirmesi gerektiğini kaydetti.

Turizm yatırımcıları için yüksek nitelikli otel odası maliyetlerinin giderek arttığını ifade eden Avdagiç, bu durumun Türkiye’yi hemen etkilemeyeceğini fakat rekabetçiliğinde gerileme yarattığın kaydetti.



Bu Haber 30.04.2024 - 10:42:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • YABANCIYA TOPRAK SATIŞINA HAYIR!

    ADNAN TUNÇ 02.05.2024 - 02:06

    Yabancılar turist olarak gelebilir ama biz topraklarımızın satılmasına karşıyız! Sırf nakit veriyor diye yabancılara arsa satışını nasıl savunursunuz? Böyle riskli bir coğrafyada hele ki sınırlarımızın güvenliği bu kadar azalmışken, milyonlarca insan elini kolunu sallaya sallaya ülkemize girerken toprak satışını savunmak nedir? Türkiye'yi yanı başımızdaki ülkelerden ayıran özelliği ulus devlet bilinci, üniter yapısı ve sınır güvenliğiydi. Hepsi yok ediliyor. Toprak sattığınız o yabancılar yarın öbür gün başınıza bela olacak. Burası Almanya değil. Bizim konumumuz ve içinde bulunduğumuz durum çok daha riskli. Araplar nasıl diklene diklene dolaşıyor sokaklarımızda? Türklüğün ve Türk vatandaşlığının onuru bu şekilde ayaklar altına alınamaz!!! Umarım hiç gelmezler, siz yabancıya toprak satacağınıza üreterek, eskisi gibi kendi kendine yeten bir ülke olarak ekonominizi güçlendirin!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.