Travel Turkey İzmir Fuarı başladı, işte Bağlıkaya'nın açılış konuşması

Travel Turkey İzmir Fuarı başladı, işte Bağlıkaya'nın açılış konuşması
TÜRSAB ve İZFAŞ'ın ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesinde bu yıl 12. kez kapılarını açan Travel Turkey İzmir Fuarı'na 40 ülkeden bin 200 turizm profesyonelinin katılması bekleniyor. Fuarın açılışında konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, 2019 yılında yeni rekorlar kırılacağını belirterek, ortak aklın önemine dikkat çekti.

TurizmGüncel - İzmir

Travel Turkey İzmir Fuarı'nın açılışında konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, fuarın sektöre büyük katkılarının olduğunu dile getirdi. Turizmde rekorların 2019 yılında da devam edeceğini kaydeden Bağlıkaya, konuşmasında Bakan Ersoy'un tecrübelerinin sektör için avantajlarına ve ortak aklın önemine de değindi.

tt1

Bağlıkaya'nın fuar açılışında yaptığı konuşma şöyle:

Öncelikle, sektörümüze ve fuarımıza katkılarından dolayı sayın bakanımıza, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve fuarımızın her yıl daha da ileriye gitmesine yönelik çaba gösteren T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’ne ve emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ve IZFAS işbirliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde bu yıl 12’incisi gerçekleştirilen ‘Travel Turkey İzmir Fuarı’nın bu yılki partner ülkesi kadim dost ülke Makedonya Cumhuriyeti. 

''MAKEDONYA VE TÜRKİYE ARASINDAKİ STRATEJİK ORTAKLIK GÜÇLENİYOR''

İki ülke arasında süregelen tarihi, kültürel ve stratejik ortaklık her geçen gün artarak gelişmektedir. Bu yıl Makedonya’nın fuarımızda partner ülke olarak yer almasından büyük onur duyuyoruz. Bu yılki partner ilimiz ise 9 bin yıllık tarihi geçmişi ile medeniyetlerin beşiği, güzellikler diyarı Diyarbakır’dır. Diyarbakır doğası, surları, hanları, camileri, Hevsel Bahçeleri ve saymakla bitmeyecek kadar zengin değerleri ile kültür turizminin sadece ülkemizdeki değil dünyadaki eşsiz örneklerindendir. Fuarımızı onurlandırdıkları için onlara da şükranlarımı sunuyorum.

Her zaman olduğu gibi bugün burada da bizleri yalnız bırakmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu’na değerli destekleri ile fuarımıza kattıkları için şükranlarımı sunuyorum. Hoşgeldiniz sayın bakanım. Bildiğiniz gibi Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs binlerce yıllık medeniyetlerin izlerine ait eserleri, çok kültürlü mirasının hayranlık yaratan değerleri ile hemen yanıbaşımızdaki muhteşem bir Akdeniz destinasyonudur.

''2019'DA REKORLARIN DEVAM EDECEĞİNE İNANIYORUZ''

Ne mutlu ki turizm sektörü paydaşlarının enerjisi, turizme ve Türkiye’ye olan aşkı ile altın bir yılı geride bırakıyoruz. Sektörümüzün içinden gelen, sektörümüzü her yönüyle tanıyan, bilen Türkiye’ye markalar kazandırmış başarılı iş insanı sayın bakanımız ve değerli ekibinin çalışmaları ile 2019 yılında rekorların devam edeceğine olan inancımız tamdır. Göreve başlar başlamaz sektörün sorunlarına hızlı çözümler getiren sayın bakanımıza ve ekibine mesai kavramı tanımadan 7/24 üstün performans göstererek çalışmalarından dolayı bir kez daha şükranlarımı sunmak istiyorum.

Travel Turkey Fuarı, tüm dünyadan turizm profesyonellerini buluşturmanın yanı sıra turizm pazarını canlandıran, yeni ürün ve destinasyonların tanıtımının yapıldığı ve erken rezervasyon kampanyalarının duyurulduğu bir mecra olarak sektörümüz için önemli bir konumdadır.

tt 12.17.31

''YURT DIŞINDAN GELEN HOSTED BUYER'LAR TÜRK TURİZMCİLERLE BULUŞUYOR''

İzmir Travel Turkey Fuarı’nın en önemli artı değerlerinden biri de Türkiye’nin her bölgesinden gelen katılımcıları yurt dışından gelen ‘hosted buyer’larla buluşturmak, bölgeler arası kalkınmaya destek sağlamak, Türkiye’nin en iyi şekilde tanıtılması ve pazarlanmasına yönelik platform oluşturmaktır.

Türkiye sunduğu turizm eşitliği, insanımızın sıcak konukseverliği ile rakipsiz bir ülkedir. Sadece Göbeklitepe 12.000 yıllık tarihi ile insanlık tarihinin yeniden değerlendirilmesine sebep olmuştur. Türkiye, Anadolu’nun her köşesinden fışkıran tarihi zenginlikleri ile adeta bir açık hava müzesidir.

''SEYAHAT TEKNOLOJİLERİ ÖZEL BÖLÜMÜ''

Buhar makinesi ile başlayan Endüstri Devrimi bugün robotların, bulut bilişiminin, yapay zekanın, büyük verinin hayatımızı şekillendirmeye başladığı yeni bir boyuta geçti. Bu kavramlar hayatımıza girmekle kalmayıp hayatımızı şekillendirmeye de başladı. Bu bağlamda bu yıl Travel Turkey 2018 kapsamında ilk defa seyahat teknolojilerinin dijitalleşen dünyada sektörün önemini vurgulamaya yönelik ‘Seyahat Teknolojileri Özel Bilimi’ne yer verilmekte.

Fuarımızda ayrıca Barselona akıllı şehir proje yöneticisi Eduard Martin Lineros, tecrübelerini paylaşmak için bizlerle olacak.

Bu yıl, Travel Turkey 2018 kapsamında gerçekleştirilecek bir diğer etkinliğimiz ise 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi ‘Gastro İzmir’ olacak.

Ortak akılla kararlar almanın ne kadar isabetli sonuçlar yarattığını hep birlikte gördik. Burada, bu birliktelik, bu güzel uyum turizm sektörünün gücünü ve enerjisini bir kez daha ortaya koyuyor.

Bu bağlamda 40'a yakın ülkenin katıldığı ve 1.300'ün izerinde yabancı katılımcının beklendiği Travel Turkey Fuarı'nın kültürler arası buluşmaya ve değerli işbirliklerine vesile olmasını canı gönülden diliyorum.



Bu Haber 06.12.2018 - 12:23:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sukru Cimrin 07.12.2018 - 01:39

    Başlığa bakınca Firuz Bey'in konuşmasının videosunu yayınlayacağınızı düşündüm ama sadece metin olarak verilmiş. Çok yoğun çalışırken okumaya zaman kalmadığında arka planda videoları dinlemek çok daha verimli oluyor. Bu yüzden haber içeriklerinizde mümkün olduğunca video kaydı da oluşturabilseniz çok güzel olur. Ayrıca bu video içeriklerini ayrı bir başlık altında da derleyebilirsiniz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.