Firuz Bağlıkaya Almanya’da tur operatörü satın aldı

Firuz Bağlıkaya Almanya’da tur operatörü satın aldı

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın, Almanya’da yeni bir tur operatörü satın aldığı öğrenildi.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Stalia’yı satın aldı, Spica Travel olarak markalandırdı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, Almanya’da yeni bir tur operatörü kuruyor. Alman iş ve turizm dergisi fvw’dan Klaus Hildebrandt’ın haberine göre, bu yılın başlarında Münih merkezli Sitalia GmbH’yi satın alan Firuz Bağlıkaya, daha sonra şirketin ismini Spica Travel GmbH olarak değiştirdi. 2009 yılında kurulan Sitalia GmbH, yoğunluklu olarak İtalya’ya turlar düzenliyordu.

Yasemin Akladious
Spica Travel Genel Müdürü Yasemin Akladious 

Şirketin genel müdürlüğüne FTI’ın eski müdürü getirildi

Bağlıkaya, Spica Travel’ın başına 10 yıl boyunca FTI’ın genel müdürü olarak çalışan ve tur operatörünün Mısır ve Türkiye gibi destinasyonlarda kökleşmesini sağlayan Yasemin Akladious’u getirdi.

Spica Travel olarak markalanan Stalia’nın şimdiden tüm satış kanallarında temsil edildiğini ve ilk turlarını düzenlediğini belirten Yasemin Akladious, tecrübeli isimlerden oluşan küçük bir ekip kurduklarını anlattı. Akladious ayrıca, mükemmel işleyen bir rezervasyon teknolojisi kurduklarını anlattı.

"Amacımız büyük bir tur operatörü olmak değil"

Paket tur pazarındaki rekabetin farkında olduklarını belirten Yasemin Akladious, amaçalrının piyasadaki büyük tur operatörlerinden biri olmak değil, kaliteli hizmet vermek olduğunu belirtti. Akladious "Bu da yüksek kaliteli otellerin seçimine ve dağıtımına odaklanmayı gerekli kılıyor. Kişiselleştirilmiş hizmetimiz aracılığıyla acenteleri ikna etmeye ve onlara danışmanlık yapmaya önem veriyoruz" diyor. 

Spica Travel’ın misafirleri, Alman Seyahat Sigortası Fonu (DRSF) tarafından güvence altına alınmış durumda.

Akdeniz destinasyonlarına odaklanacak

Paket tur tur olarak konumlanan Spica Travel’ın odak destinasyonlarının Türkiye, Mısır, Yunanistan, Mallorca, İspanya, İtalya, Hırvatistan ve Kanarya Adaları dahil olmak üzere Akdeniz çevresindeki destinasyonları olduğunu açıklayan Yasemin Akladious, bu destinasyonlardaki dinamik paket rekabetinin farkında olduklarını kaydetti.

Fvw’nin haberinde, Firuz Bağlıkaya’nın Türkiye’nin etkili turizm örgütü TÜRSAB’ın başkanı ve DETUR’un da kurucusu olduğu ifade edildi.



Bu Haber 10.08.2023 - 13:29:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bravo!

    mehmet ali kaynak 11.08.2023 - 05:06

    Firuz Bağlıkaya Türsab başkanlığının avantajlarını kullanıyor. Almanya'da tur operatörü almak o kadar kolay değil. Hangi maddi kaynakla aldı bu tur operatörünü açıklama yapması gerekir.

  • DEtur

    kerem 11.08.2023 - 01:04

    Detur' un Şüpheli satışının ardından şüpheli batışı ve şimdi de bu! Manidar!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.