Bayram tatilinde vizesiz yurt dışı turlarına ilgi arttı

Bayram tatilinde vizesiz yurt dışı turlarına ilgi arttı

Turizm sektör temsilcileri 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Ege ve Akdeniz’e yoğun talep olduğunu yurt dışı turlarında da vizesiz destinasyonların tercih edildiğini açıkladı.

 


Bu yıl 9 güne çıkarılan Kurban Bayramı tatilinde yaklaşık 8-10 milyon kişinin seyahat edeceği, yaklaşık 2 milyon kişinin de otellerde konaklayacağı hesaplanıyor.

Ekonomim’den Selanay Yağcı’nın haberine göre, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu bayramda yaklaşık 2 milyon kişinin yurt içinde tatil yaptığı bilgisini paylaştı. Bağlıkaya, “Yurt içinde Ege ve Akdeniz’e talep yoğunlaşmış durumda. Antalya’da Alanya, Side, Belek, Kemer, Kaş öne çıkarken Ege’de Kuşadası, Didim, Bodrum, Marmaris, Fethiye tercih ediliyor” dedi. Bağlıkaya, yurt dışı turlarında ise daha çok vize istenmeyen destinasyonların öne çıktığını, Balkan turları ve Yunan adalarının da talep alan bölgeler arasında olduğunu söyledi.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, “Kıyılarda yüzde 100 olmasa da turizmcileri memnun edecek doluluk oranlarına ulaşılacak. İstanbul başta olmak üzere şehir otellerinde ise ağırlıklı Körfez ve Ortadoğu’dan misafirlerimizi ağırlayacağız gibi gözüküyor” diye konuştu.

Jolly Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Burçin Baysak da “Vizesiz destinasyonlara talep artışı oldu. Vizeli turlarda ise Yunanistan, İtalya, Strazburg, Colmar ve Bükreş öne çıkıyor” dedi.

NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, bayrama yönelik kampanyaların ilgi gördüğünü, NG Hotels’in Sapanca ve Afyon otellerinin yüksek talep aldığını söyledi.



Bu Haber 27.06.2023 - 15:42:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.