TÜRSAB Başkanı şirketler için ‘tatil teşviki’ istedi

TÜRSAB Başkanı şirketler için ‘tatil teşviki’ istedi

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, çalışanların tatil imkanlarının artırılması için işverenlere teşvik verilmesini önererek “Tatil teşvikleri vergiden düşürülebilir. İş performansı da artar.” ifadelerini kullandı.


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, 'işverenler teşvik edilerek çalışanların tatil imkanlarının artırılması' önerisinde bulundu.

Tatil yapmayan bir insanın performansıyla yapanın çok farklı olduğunu vurgulayan Bağlıkaya, "Çalışanların tatil imkanlarının artırılması için şirketlere teşvikler verilebilir. Çalışana verilecek tatil izninin yanında tatille ilgili verilecek teşviklerin vergiden düşülmesi işveren için bir motivasyon olur. İş performansına da yansır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan erken rezervasyonların iyi gittiğini aktaran Bağlıkaya, "İyi bir sene bekliyoruz. Biz bundan sonraki her yıl artış bekliyoruz. 2019 rekoru geride kaldı artık. 2023'ü baz alacağız bundan sonra. 2023'e bakıp 2023'ü geçtik mi, geçmedik mi bakacağız" diye konuştu.

Bağlıkaya, Yunan adalarına vize muafiyeti uygulamasına da değinerek, biraz fiyatların dengeleneceğini belirtti. Bazı yerlerde olması gereken fiyatın üç mislinin olduğunu, bunların biraz törpüleneceğini ifade eden Bağlıkaya, bu durumun tüketiciye faydasının olduğunu anlattı.



Bu Haber 02.01.2024 - 09:59:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.