Firuz Bağlıkaya: Hükümet uzun süredir dövizin yükselmesini engelliyor

Firuz Bağlıkaya: Hükümet uzun süredir dövizin yükselmesini engelliyor
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, hükümetin uzun süredir dövizin yükselmesini engellediğini bu nedenle de otelcilerin zorlandığını açıkladı.

Turizm Güncel – Dış Haberler

Firuz Bağlıkaya liderliğindeki Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) heyeti, 22 Mart 2024'te Moskova-Crocus City'de yaşanan terör saldırıso sonrası taziye ziyareti için Rusya'ya bir ziyaret gerçekleştşrdi. Ziyarette, TÜRSAB'ın Rusya Federasyonu'ndaki muhatabı Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) yöneticileri ile bir de görüşmede bulunuldu.

ATOR'un bülteninde yer alan habere göre Bağlıkaya, enflasyon nedeniyle 2022 yılından bu yana Türkiye'de ürün, hizmet ve enerji maliyetlerinin birkaç kat arttığını vurguladı. Aynı zamanda hükümetin uzun süredir dolar ve euronun TL karşısında değer kazanmasını engellediğini anlatan Bağlıkaya, bunun da otelleri zorladığını belirtti. 

Görüşmede Türkiye'de döviz kurlarının yakında gerçeğe uygun hale geleceği görüşünü paylayan TÜRSAB Başkanı, bu durumda Rusya'da Türkiye tatili fiyatlarında hissedilir bir artış olmayacağını ileri sürdü. 

Türk turizm sektörünün esnek bir fiyat politikasına sahip olduğuna değinen Bağlıkaya, "Geçen yaz Rusya pazarından gelişler düştüğünde otelciler eylül ayına gelindiğinde zaten fiyatları düşürmüştü. Rusya Türkiye'nin bir numaralı pazarı. Almanya ise turist akışında ikinci sırada. Rusya'nın lider konumunu sürdüreceğini umuyoruz." dedi. 

Bağlıkaya ayrıca, Türk turizmcilerin Rusya pazarından, temkinli olmakla birlikte, geçen yılki seviyede (6 milyon) ziyaretçi hedeflediğini de sözlerine ekledi.


Bu Haber 02.04.2024 - 10:44:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.