Thomas Cook resmen iflasını ilan etti

Thomas Cook resmen iflasını ilan etti

Dün gece saatlerinde tüm operasyonlarını durduran Thomas Cook, gece yarısı iflasını ilan etti. Şirketin yurt dışında tatilde bulunan 150 bin yolcusunu İngiltere'ye geri götürmek için de harekete geçildi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Thomas Cook, sektörün pek de ihtimal vermediği şekilde iflasını ilan etti. Bilindiği üzere şirketi kurtarmak için dün yapılan son görüşmeler de başarısızlıkla sonuçlanmış ve devamına Thomas Cook operasyonlarını durdurmuştu. Gece yarısı yapılan resmi açıklamayla da resmen iflasını ilan etti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

Thomas Cook aciklama

‘’Thomas Cook İngiltere ve ona bağlı şirketler zorunlu tasfiye sürecine girmiştir ve şirke şu anda Resmi Alıcının kontrolü altındadır.

İngiltere’deki tüm operasyonlar ani bir etkiyle durduruldu, tüm gelecek uçuşlar ve tatiller iptal edildi.

Yurt dışında ve Birleşik Krallık’ta tatilde bulunanlara ve ileri tarihli rezervasyonu olanlara Sivil Havacılık Otoritesi destek hizmeti sunmaktadır.’’

Peter Fankhauser'den açıklama

İflas sonrası İngiltere'deki 9 bin çalışana yönelik bir açıklama yapan Thomas Cokk CEO'su Peter Fankhauser, şirkti kurtarmak için her yolu dendiklerini söyledi.

''Bir sürü insanın en iyi eforu sarf etmesine rağmen, Thomas Cook'un gelecekte yola devam edebilmesi için aylarca süren çetin pazarlıklar başarısızlıkla sonuçlandı.'' diyen Fankhauser, ''Biliyoru bunu sindirmek inanılmaz derecede zor. Ancak şunu bilmelisiniz ki, ben ve ekibim Thomas Cook'u kurtarmak için her yolu denedik.'' ifadelerini kullandı.

Günclleme..... 09.00.....

Thomas Cook'un Almanya'daki hava yolu şirketi Condor tarafından yapılan açıklamda, şirketin operasyonlarına olağan şekilde devam ettiği belitildi. Açıklamada, ''Geelişmeleri web sitemizden duyurcağız'' denildi.

condor_ciklama

Gelişmeleri aktaracağız...





Bu Haber 23.09.2019 - 06:23:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • 29 09 19 otele alınmadılar 30.09.2019 - 06:09

    Merhabalar 29 09 19 tarihinde Belek Boğazkent Sherwood oteline 4 kişilik aile kabul edilmedi. Paralarını ödemelerine rağmen 4 kişilik aileden valizlerini dahi araçlardan indirmelerine müsade edilmemiştir. Turizm anlayışı otelcilik anlayışı bumudur? Yazık değilmi o 4 kişilik aileye?

  • Husnu Bilgin 23.09.2019 - 12:02

    Kahin değiliz demiştik ama zaman bizi haklı çıkardı.Herkese geçmiş olsun...

  • Orhan Kuşadası 23.09.2019 - 11:28

    Büyük fırsat; Türkiye akıllı davransın. Türkiye' deki büyük seyahat şirketleri pazar ve enstrumanlarını İngiltere' ye doğru yönlendirsin. Çok büyük bir pay İngiltere pazarı. Hem yıllarca bacasız fabrikamız dediğimiz turizm gelirlerini yurtdışına kaptırmamış oluruz. Yıllarca sömürüldük. Beceremeyecekseniz beni bulun. Ben size hesap kitabı yaparım. CEO luk da yaparım. Çok basit. Tekrar diyorum; fırsatı değerlendirin, bizim olan gelirlerimizi yurtdışına kaptırmayın..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.