Fatih Altaylı’dan Alkoçlar iddiası: Kredi kaçırma, kredi batırma... 

Fatih Altaylı’dan Alkoçlar iddiası: Kredi kaçırma, kredi batırma... 
Fatih Altaylı, Alkoçlar’ın iflasının bilerek isteyerek yapılmış bir tür kredi kaçırma ve kredi batırma operasyonu gibi göründüğünü söyledi.

Tecrübeli gazeteci Fatih Altaylı, son YouTube yayınında geçtiğimiz günlerde mahkeme tarafından iflasına karar verilen, Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’a ait  Alkoçlar Otelcilik ile ilgili önemli bir iddia ortaya attı.

“Renovasyon alınmış yüksek krediler var”

Türkiye’de batmanın pek çokları için bir ‘kurtulma’ yolu olduğunu belirten Fatih Altaylı “Benim bildiğim Alkoçlar’ın tek bir tane şirketi yok. Bu sadece bir şirket için verilmiş bir karar. Yine bildiğim kadarıyla söylüyorum, bu şirketin üzerinde bir mal varlığı yok. Kiralık oteller var. O kiralık otellerin onarılması, tamir edilmesi, renovasyonu için alınmış yüksek miktarda banka kredileri var. Bu şirket İflas Masasına gidecektir. Benim tavsiyem şudur; İflas Masası bu şirketler için alınan kredilerin nerelere harcandığının, Türkiye dışındaki hangi ülkelere aktarıldığının bir izini sürsünler. Almanya’ya mı gitmiş, Fransa’ya mı gitmiş bu paralar, İsviçreye mi gitmiş bir baksınlar.” diye konuştu.

“Kredi kaçırma ve kredi batırma operasyonu gibi görünüyor uzaktan”

Ender Alkoçlar’ın otel şirketine renovasyon gerekçesiyle ciddi miktarlarda kredi alındığını kaydeden Altaylı söz konusu kredilerin alınması için siyasi yakınların devreye sokulduğunu ileri sürdü. Altaylı “Ancak bu kredilerin otellerin yenilenmesi yerine nerelere harcandığını birileri bir araştırsın. Çünkü bunların başka şirketleri, başka otelleri de var. Onlarla ilgili bir sorun yok. Ayrı ayrı şirketler. Anonim şirket oldukları için birinin ötekine etkisi yok. Şahsi kefalet noktasında şahısların üzerinde neler var onu da bilmiyoruz. Bunlar normal şeyler değil. Bunlar bilerek isteyerek yapılmış bir tür kredi kaçırma ve kredi batırma operasyonu gibi görünüyor uzaktan. İflas Masası doğru düzgün bir inceleme yaparsa ortaya çıkar ama yapacağını zannetmiyorum.” ifadelerini kullandı.


Bu Haber 08.05.2024 - 15:15:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ertan yıldır 10.05.2024 - 06:36

    Yazıklar olsun.haram zıkkım olsun inşallah.boğazlarinda kalsın.

  • Alakoçlar

    ILKER esenkal 09.05.2024 - 11:53

    Onca çalışanın 5 yıllık tazminatların üzerine yattı ender alkoclar beter olsunlar sürünsünler

  • Kimin parası

    Timur eraslan 09.05.2024 - 08:40

    Önemli olan bu krediler hangi bankalardan alındı muhtemelen kamu bankaları zarara ugratilmistir muhalefet takip etmeli kamuoyunu bilgilendirmeli sorumlular varsa eğer ceza almalıdır.

  • Eeee

    Mehmet Savaş 09.05.2024 - 05:44

    Hani garip gurebanın hakkını yetimin hakkını kimseye yedirmem demişti birileri

  • 09.05.2024 - 10:51

    Yüzde yüz başrolde bir kamu bankası ve onun genel müdürü oynuyordur halkın parası yağmalanıyor

  • Türkiye

    Halil Şahin 09.05.2024 - 09:28

    'Türkiye'de her şey olabilirsiniz ama asla rezil olmazsınız' sözünü bir kere daha doğrulayan olay. Resmen yağma dönemini yaşıyoruz ülkede. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı elinden alınıyor.

  • Göz göre göre

    Cüneyt Ercan 09.05.2024 - 08:30

    Adamlar göz göre göre halkın parasını çalmış. Birileri de göz yummuş. Bu nasıl bir düzen, bu nasıl bir adalet?

  • KESINLIKLE

    Ethem Okudur 08.05.2024 - 04:01

    Evet, malesef aynı düzen devridaim ediyor, detaylı inceleme yapılmıyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.