Rusya Türkiye’den THY ile ilgili resmi açıklama istedi 

Rusya Türkiye’den THY ile ilgili resmi açıklama istedi 
Rusya Federasyonu, vatandaşlarının Türk Hava Yolları’nın bazı uçuşlarına alınmaması ile ilgili olarak Türkiye’den açıklama talep etti.

Son aylarda Türk Hava Yolları'nın Arjantin ve Meksika’ya yaptığı uçuşlarda Rusya Federasyonu vatandaşlarına zorluk çıkardığı haber ve şikayetlerinin yoğunlaşması tepkileri arttırdı. Bunun üzerine Rusya, resmi kanallardan Türkiye'ye başvurarak açıklama istedi. 
 
TürkRus’un RIA Novosti'den aktardığı göre, Türkiye'deki Rus diplomatlar, Rusların Latin Amerika'ya uçuşlarına izin verilmemesi olaylarıyla ilgili olarak ülkenin dışişleri bakanlığı ve Türk Hava Yolları ile temasa geçti. Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, “Konu, resmi kanallardan Türk Hava Yolları'nın İstanbul ve Moskova yönetimi ile Türk Dışişleri Bakanlığının dikkatine sunuldu. Uygun bir yanıt bekliyoruz" dedi.
 
Mart-Nisan aylarında Ruslar İstanbul'dan Arjantin ve Meksika gibi bazı Latin Amerika ülkelerine uçmakta zorluk çektiklerini beyan etmeye başladı.
 
Telegram haber kanalı SHOT'un bir kaynağına göre son aylarda yaklaşık bin Rus'un İstanbul'dan Latin Amerika'ya uçuşuna izin verilmedi.
 
Rusya büyükelçiliği RBC'ye , Rusların Brezilya ve diğer ülkelere uçmasına izin verilmeyen olayların da yaşandığını bildirdi.


Bu Haber 22.04.2024 - 08:10:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.