Corendon’dan iniş sırasında ön lastiği patlayan uçakla ilgili yeni açıklama

Corendon’dan iniş sırasında ön lastiği patlayan uçakla ilgili yeni açıklama

Gazapaşa-Alanya Havalinanı’na inerken ön lastiği patlayan uçağa ilişkin açıklamaya yapan Corendon Airlines, uçağın güvenli bir şekilde park alanına çekildiğini ve operasyonların planlandığı şekilde devam ettiğini ifade etti.


Gazipaya-Alanya Havalimanı’na inerken ön tekeri patlayan Boeing 737-800 tipi uçakla ilgili Corendon Airlines’tan yeni bir açıklama yapıldı.

Uçağın güvenli bir şekilde park pozisyonuna çekildiği belirtilen açıklamada, pistin iniş ve kalkışlara yeniden açıldığı bilgisi verildi.  

Corendon Airlines’ın Alanya Gazipaşa operasyonlarının planlandığı şekilde devam ettiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Corendon Airlines’ın dün sabah (9 Mayıs, Perşembe) CAI1031 Köln-Alanya/Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren 9H-TJF tescilli Boeing 737-800 tipi uçağın inişinde lastiklerin patlaması ve sonrasında uçağın pist üzerinde güvenli bir şekilde durması yolcularımızın ve uçuş ekibimizin uçaktan herhangi bir yaralanma veya sağlık sorunu olmadan indirilmesi konusunda güncel bilgilendirmeyi paylaşıyoruz: 

Uçak emniyetli bir şekilde park pozisyonuna çekilmiştir.

Corendon Airlines’ın Teknik Ekibi, Alanya Gazipaşa Havalimanı’nın Teknik Ekibi ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi görevlileri tarafından yapılan pistteki ve uçak üzerindeki incelemeler tamamlanmıştır.

Pist, dün gece uçak trafiğine açılmıştır. Pistin iniş ve kalkışlara açılmış olması ile Corendon Airlines’ın Alanya Gazipaşa operasyonları planlandığı şekilde devam etmektedir.

Güncel bilgiler Corendon Airlines Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılmaktadır. 



Bu Haber 10.05.2024 - 11:03:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.