Side’ye 10 bin yeni yatak daha geliyor

Side’ye 10 bin yeni yatak daha geliyor
Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı ve Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Meclis Üyesi Cengiz Haydar Barut, önümüzdeki sezonla ilgili hedeflerini Turizm Güncel’e anlattı.


Eda Özsoy – Turizm Güncel


Side Manavgat’ın Türkiye’nin en büyük yatak kapasitesine sahip bölgesi olduğunu anımsatan Barut, geçen yıl bakanlık ve belediye belgeli apartlarla birlikte 180 bin civarında yatakları olduğunu anımsattı. Geçen yıla 10 bin ilave yatakla girdiklerini kaydeden Barut, buna rağmen bölgenin ağırladığı turist sayısının geçen yıla oranla biraz daha arttığını söyledi. Oldukça başarılı bir sezon geçirdiklerini kaydeden Barut, bölgenin en büyük sorununun Ancak çarpık yapılaşma ve hızlı büyüme olduğunu anımsattı. Barut, şöyle devam etti:

“Bu yıl yine 10 bin civarında yeni yatak devreye giriyor. Bu hızlı yapılaşma bir miktar artmaya başladı. Bunun yanında bu bölgede gelen turistlerin kendi içindeki ulaşım problemi var. Çünkü turist geldiği zaman, rahat bir ulaşım sağlayamıyor. Zaten Antalya ve ilçelerindeki ulaşım problemi ortada ama içerde de ulaşım sorunu var. Turist otelden çıksa, ulaşım sorunu ortaya çıkıyor. Önümüzdeki sezondan umutluyum ama konuşmak için erken diyorum. En kötü şartlarda geçen seneki gibi olacak. “



Bu Haber 08.11.2013 - 14:50:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.