We Care All 5 bin tohum topunu Ege’de toprakla buluşturuyor

We Care All 5 bin tohum topunu Ege’de toprakla buluşturuyor

Barut Hotels’in We Care All Sürdürülebilirlik Bilinci hareketi Muğla’da 5 bin tohumu belirlenen alanlara atacak.


Barut Hotels’in We Care All Sürdürülebilirlik Bilinci hareketi beşinci yılında 5 bin tohum topunu Muğla bölgesinde toprakla buluşturuyor. Orman Haftası vesilesiyle doğaya kazandırılan tohumlar mart-mayıs döneminde belli aralıklarla e-cording ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen alanlara atılacak.

Kızılçam ve Karaçam tohum topları, hazırlanmasından sahaya bırakılması ve takibine kadar detaylı ve özverili bir süreçten geçerek toprak ile buluşturuluyor. Yerel ekonomiyi desteklemek, kırsal bölgelerdeki kadınlara gelir yaratmak ve hazırladıkları tohum toplarını partnerler aracılığıyla doğayla buluşturmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren sosyal girişim e-cording, 2019’dan bu yana 15 milyon tohum topunu toprakla buluşturdu

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan ve ülkemizde büyük üzüntüye neden olan orman yangınlarının ardından, kamu kuruluşları tarafından belirlenen alanlarda dronelarla ormanlaştırma çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu yıl Ege bölgesindeki ormanlaştırma çalışmalarına destek sunan We Care All, insansız hava araçları ecoDrone’lar sayesinde ulaşılması zor alanlarda toprakla buluşturulan tohum toplarının gelişimini de takip edecek.

Antalya bölgesi tohum topu programına alındığında bu bölgedeki ormanları da destekleyeceklerini belirten We Care All Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Birgül Akgül, We Care All’ın beşinci yılını, orman haftasında sürdürülebilirliğin en önemli unsurlarından olan doğaya 5 bin adet tohum topu atışı gerçekleştirerek kutlamak istedik. Kızılçam ve karaçamların tohum topu hazırlıklarından, sahaya bırakılması ve takibine kadar olan süreci heyecanla takip ediyoruz. We Care All sürdürülebilirlik komitemizle bölge yararına projeler geliştirmeyi sürdüreceğiz” dedi.



Bu Haber 22.03.2024 - 10:35:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.