Otelcilikte 2016 trendleri neler olacak?

Otelcilikte 2016 trendleri neler olacak?
İşte lüks, tasarım, teknoloji, yeme içme, spa ve kültür alanından uzmanların ‘2016 yılında otelcilikte misafir deneyimini etkileyecek trend nedir?’ sorusuna cevabı...


TurizmGüncel

2016 yılında seyahatçileri nasıl bir konaklama deneyimi bekliyor? Bu soru çeşitli alanlarda defalarca yanıtlanmaya çalışıldı. HotelNewsNow, alanında uzman 6 sektör temsilcisine bu soruyu sorarak konuyu her yönüyle inceledi.

İşte lüks, tasarım, teknoloji, yeme içme, spa ve kültür alanından uzmanların ‘2016 yılında misafir deneyimini etkileyecek trend nedir?’ sorusuna cevabı:




LÜKS SEYAHAT

Auberge Resorts Collection Yönetici Ortağı Mark Harmon:

Lüks resort müşterileri, bugün her zamankinden daha fazla özel tasarım deneyimlerin ve kişiselleştirilmiş hizmetin peşinde. Seçkin lezzetleri rahat ve sosyal bir ortamda deneyimlemek ve basmakalıp yöntemlerden uzak bir hizmet almak istiyorlar. Müşteriler, tur operatöründen bir destinasyon uzmanı gibi davranmasını ve onları şaşırtacak ve mutlu edecek eşsiz bir tatil deneyimi hazırlamasını bekliyor. Resort deneyiminin her alanında bu bakış açısı önem kazanıyor ve 2016’da ve sonrasında bu trendin daha da yükselmesine şahit olacağız.





















OTEL TASARIMI


Group One Partners Grup Müdürü Harry Wheeler:

Sanat, müşterilerin deneyimlerini derinleştirmek ve otantik bir tatil isteğini tatmin etmek açısından otel tasarımlarında her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Resim, heykel ve tarihi eserlerin otelin mimarisine uygun şekilde kullanılması müşterilere kişiselleştirilmiş bir hizmet sunmanın ve otel markası ile bir bağ kurmalarını sağlamanın en etkili yollarından biri. Çünkü sanat eserleri ile donatılmış bir otel, konuklarınıza ‘dünyadaki yerini bilen ve kutlayan’ bir otel olduğunuz imajını vererek kendilerini de bu yerin bir parçası olarak hissetlerini sağlıyor.



TEKNOLOJİ


Hilton Wordlwide Holdings Genel Müdür Yardımcısı ve İnsan Kaynakları Bölümü Müdürü Matthew Schuyler:

Teknolojideki ani değişimler yaşama ve öğrenme şeklimizi etkileyerek; markalarla, ürünlerle ve insanlarla nasıl etkileşime geçtiğimizi hızlı bir şekilde değiştiriyor.  Müşteriler artık her anlamda kişiselleştirilmiş hizmet bekliyor. Oteller için bu durumun zorlayıcı kısmı teknolojiyi hizmette tutarlılık için bir araç olarak kullanırken, aynı zamanda konuklara ‘özel ve benzersiz’ hizmet vermenin yollarını bulmakta yatıyor.



YEME-İÇME
   
Greenwood Hospitality Müdürü Thomas Conran:

Önümüzdeki yıl tur operatörlerinin yoğunlaşması gereken şey yine çemberin dışına çıkıp eşsiz ve çok yönlü teklifler sunmayı başarabilmek olacak. Yeme-içme alanında sağlıklı ve yerel lezzetler bu yıl da yükselmeye devam edecek. Sürdürülebilirlik daha fazla ön plana çıkarken yerel hayvan kaynaklı etler, sebze ve meyveler misafirlere sunulan tabak ve bardaklarda bol bol yer alacak. Aromatik baharatların ve sos karışımlarının kokteyl, alkolsüz kokteyl ve atıştırma tabaklarında kendine daha fazla yer açtığını göreceğiz.

Bunlara ek olarak, Peru, Japon ve İtalyan mutfaklarından gelen ceviche, sashimi ve crudo gibi uç etnik lezzetler popülaritesini artıracak ve konuklarınıza menünün geniş bir kısmını daha küçük porsiyonlarda ve paylaşılmış tabaklarda deneyimleme fırsatı sunacak.

Comfort food denilen bol karbonhidratlı yemekler ile güveçler de popülerlik kazanmaya devam edecek. Yeni et yemeklerine karşı da gözünüzü açık tutmalısınız.

İçecek kısmında ise alkolsüz kokteyller, eksantrik kahve varyasyonları ve ev yapımı gazlı içeekler revaçta olacak. Cin ise yeni burbon olabilir. Taze garnitür ve haşlanmış bitki suları, barmenlik displininin önemli unsurlarından biri haline gelebilir. Craft beer (taze ve katkısız bira) sağlıklı bir içecek türü olarak 2016'da da varlığını sürdürecek. Şarap koleksiyonlarına ise daha fazla beyaz şarap markası eklenecek.



SPA, YETENEK VE İŞLERİN HIZLANMASI

JW Marriott Chicago Spa Müdürü Marie Parodi:


İyi bir spa deneyimi sunmada, hareketlilik kilit unsurlardan biri haline gelecek. Müşterinin duygusal mantığına ulaştığınızda, sadece bir rekabet avantajı elde etmekle kalmaz, aynı zamanda unutulmaz bir spa deneyimi sunmak için de fırsat yakalamış olursunuz. Müşteri profillemesi, işletmeye proaktif, hızlı ve kişiselleştirilmiş hizmet sunabilmenin kapılarını aralayacaktır. Müşteri daha gelmeden tüm hazırlığınızı tamamlarsınız ve zaman kazanırsınız.

Bir ekiple sorunsuz çalışma yeteneği hayati bir öneme sahiptir. 2016 yılında şirket veya departman yöneticileri, bu yeteneğin geliştirilmesine daha fazla önem vereceklerdir. Müşterilere inovatif çözümler sunabilmek için onların beklentilerini hissedebilme, onların minimum zamanda nasıl mutlu edileceğine dair bilgiler verir. Bu da elbette ekibin başarabileceği bir iştir. İlişkiler, müşteri sadakatini de beraberinde getirecektir. Günlük hayatımızdaki en önemli ilişkiler, profesyonel ilişkilerdir.
 
Bin yıllık bir deneyim, bu "anı" anlamamız için önemli bir faktör. Hayat öyle hızlı akıyor ki, bir işi sadece mesai saatlerine sıkıştıramazsınız. Müşteri size, mobil aplikasyonlarla veya diğer iletişim araçları konaklama talebinde bulunduğunda, kendi zamanına göre hareket edecektir ve bu zaman dilimi sizin mesai saatlerinizin dışında kalabilir. Onlara kolaylık sağlamanız, kalplerinizi kazanmanızı beraberinde getirecektir.


 
SOSYAL KÜLTÜREL

Peninsula Hotels Başkan Yardımcısı Robert Cheng:

Otellerle bağlantılı olarak üç temel trend görüyoruz. Birincisi, ve en önemlisi, müşteriler giderek daha fazla lokal insanlar gibi yaşamak istiyorlar. Bu yüzden geliştirdiğimiz ve her hafta güncellediğimiz PenCities ve basılı dergimiz bir şehir rehberi görevi görüyor. Her destinasyondaki sosyal ve kültürel etkinlikleri misafirlerimizle buluşturuyoruz. Bunun yanında, Peninsula Akademi programımız her kentin kültürüne, tarihine ve mutfağına ışık tutuyor.

Sanat alanında kamusal sanat merkezleri ve sanatçılarla partnerlik ilişkileri kuruyoruz. Bu sayede, hem lokal halka hem de misafirlerimize bu konuda eğitimler verebiliyoruz.

Art Basel süresince Peninsula Hong Kong otelimiz lokal sanatçılarla çalışarak kansere karşı farkındalık etkinliğine katıldı. Müşterilerimizin lokal halka katkıda bulunmasını sağlamak bizim için çok önemli. Bu nedenle Make a Wish kampanyasıyla Filipinlerdeki çocuklar için bağış kampanyası yaptık. Dahası, Tropik fırtına Haiyan nedeniyle evlerini kaybedenler için bir köy kurup yaşamlarını sürdürebilmeleri için geçim imkanları sağladık.
 



Bu Haber 01.01.2016 - 16:42:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.