Yüzlerce belgesiz ve kaçak otel tanınmış portallarda oda satıyor 

Yüzlerce belgesiz ve kaçak otel tanınmış portallarda oda satıyor 
Türkiye’de yüzlerce otel popüler rezervasyon sitelerinde sahte yıldızlarla veya olmayan belgelerle oda satışı yapıyor.

Turizm Güncel

Kültür ve Turizm Bakanlığı uzun süredir konaklama sektöründe standartları yükseltme ve sürdürülebilirlik sertifikası gibi konulara odaklansa da, ülke genelinde belgesiz ve kaçak konaklama aldı başını gidiyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığından herhangi belgesi olmadığı veya sadece ‘basit konaklama belgesi’ olduğu halde popüler rezervasyon sitelerinde kendini 2, 3 hatta 4 yıldızlı olarak tanıtıp oda satışı yapan yüzlerce otel bulunuyor. Araştırıldığında bu otellerin Booking, Expedia gibi yurt dışı menşeili seyahat portallarının yanında, Bakan Ersoy’un sahibi olduğu Etstur ve Odamax gibi platformlarda bile satıldığı görülüyor.

Son olarak belediye belgeli otellere de Bakanlık belgesi alma zorunluluğu getiren Kültür ve Turizm Bakanlığının, hem sayı hem de coğrafi olarak geniş bir alana yayılmış binlerce konaklama merkezini düzenli ve zamanında denetleme imkanı bulunmuyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerindeki mevcut personelle özellikle kalabalık kentlerdeki konaklama tesislerinin hakkıyla denetlemesinin ise neredeyse imkansız olduğuna dikkat çekiliyor.

Konuyla ilgili olarak Turizm Güncel’e değerlendirme yapan turizmciler, bu şekilde faaliyet gösteren otellerin hem müşteri mağduriyetleri yarattığını hem de konaklama sektörüne olan güveni zedelediğini ifade ediyor. Sektör temsilcileri, sorunun çözümü için online satış yapan portalın ilgili otelden belge istemesi gerektiğini ifade ediyor.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TGA) sisteminde arama yapıldığında, pek çok otelin belgesiz veya olduğundan farklı bir kategoride satış yaptığı görülüyor. Sistemlerde satış yapan çok sayıda belgesiz otelden bazıları aşağıda listelenmiştir.

Akın Suites

Arnmoni Otel

Duck

Mahall

Mina

Mini Süit

My Suit Garden

Pandora Hotel

Sahra Otel


Bu Haber 17.05.2024 - 14:37:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Günaydın

    Keko 17.05.2024 - 09:46

    Günaydın arkadaşlar yıllardır bu rezillik devam ediyor. Çok basit bir çözümü var. Belediyeler Booking, expedia vb. siteleri açıp tek tek ilan veren otellerin belgelerini kontrol edecek. Sadece İstanbul daki Booking otel sıralamasında 7000 küsür ilan var ve belgeli oteller taş çatlasın 3000 civarında dır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.