'Depolarda çürümeye terk edilen eserlerle Foça'ya müze kazandırılsın'

'Depolarda çürümeye terk edilen eserlerle Foça'ya müze kazandırılsın'
İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz'i ziyaret eden Foçalı turizmciler, bölgeye bir müze kazandırılması konusunda görüş alışverişinde bulundular.


Foça'da turizmin yanı sıra geniş bir tarihi ve kültürel mirasın bulunduğunu belirten Foça TUDER yöneticileri, ilçeye bir müze yapılarak depolarda çürümeye terk edilen tarihi eserlerin değerlendirilmesi gerektiğini belirttiler.

Geçtiğimiz günlerde İzmir Valisi Mustafa Toprak ile bir araya gelen ve Foça’ya müze kazandırmak istediklerini dile getiren Foça Turizmciler, Yatırımcılar ve Esnaflar Birliği Derneği (TUDER), Foça’ya müze yapılması konusunda İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette ETİK Başkanı Mehmet İşler de bulundu.

FOÇAMIZA YAKIŞIR BİR MÜZE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Aliağa ve Bergama’nın içinde yer aldığı Kuzey Ege Bölgesi’nin büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ve bu bölgede bulunan birçok tarihi eserin depolarda atıl vaziyette bulunduğunu dile getiren ETİK Başkanı ve TUROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, bu eserlerin ortaya çıkarılmasının İzmir kültür ve turizmine büyük katkı sağlayacağının altını çizerek, Foça TUDER ile Foça’ya müze yapılması için İzmir Kültür ve Turizm Başkanı Abdülaziz Ediz’e talepte bulundular.  Özellikle,  Aliağa- Nemrut Nemport Limanı yapılırken bu alandan çok değerli tarihi eserlerin çıktığını, Aliağa – Kyme antik kentinin de sahip olduğu birçok değerli tarihi eserin bulunduğunu ve Foça Kalesi içinde yer alan sunakta yapılan kazı çalışmalarından çıkan tarihi eserlerle birlikte Foça’ya ait 8 bin 500 yıllık tarihi eserlerin vatandaşlarla ve yabancı turistlerle buluşturulması adına Foça’ya güzel bir müze yapılması gerektiğini ifade eden Mehmet İşler,” Kuzey Ege Bölgesi’nden gelen, özellikle bütün Uzakdoğu turistler Foça’ya uğramadan direkt olarak yolculuklarına devam etmektedirler. Dolayısıyla, güzel Foçamızın değerli tarihiyle beraber tüm güzelliklerini yerli ve yabancı turistlerimize göstermeyi amaçlıyoruz. Bu açıdan, Foçamıza yakışır bir müze kazandırmak istiyoruz. Çalışmalarından ötürü tüm Foça TUDER ekibine ve İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Abdülaziz Ediz’e bizleri makamında ağırladığı için teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.     

FOÇA TUDER, FOÇA SUNUMU HAZIRLAYACAK

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’la Foça’ya yapılacak görüşmenin ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz’in Foça’ya davet edileceğini, böylece Foça’ya yapılacak müzenin yerinin büyük oranda netleşeceğini ifade eden Foça TUDER Başkan Yardımcısı Bilge Durdu, ayrıca 2015 yılı Ocak ayı içerisinde Foça’yla ilgili kapsamlı bir sunum hazırlayacaklarını ve bu sunuma İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz’i de davet edeceklerini ifade ettiler.

FOÇA, TURİZM HAFTASI İÇİN ADAY

Foça TUDER’in Abdülaziz Ediz’den diğer bir talebi de turizm haftasının Foça’da düzenlenmesi oldu. Foça’nın turizm yönünden çok eski bir tarihe sahip olduğunu ifade eden Foça TUDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bilge Durdu, Foça’nın turizm bilinci ve potansiyelinin gelişmesi için turizm haftasının Foça’da düzenlenmesi için aday olduklarını ve bu organizasyon için yapılacak her çeşit çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.

İl ve Kültür Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ise, Foça ait yer alan tarihi eserlerin, gün yüzüne çıkartılması için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade ederek, duyarlılıklarından ötürü Mehmet İşler ve Foça TUDER     Yönetim Kurulu’na teşekkürlerini sundu.

Öte yandan Foça TUDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bilge Durdu, yapılan ziyaret sonrasında Abdülaziz Ediz’e plaket takdim etti.




Bu Haber 05.01.2015 - 15:12:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.