Barış Alp: Rusya'da yüzde 50-60 rezervasyon artışı yakaladık  

Barış Alp: Rusya'da yüzde 50-60 rezervasyon artışı yakaladık  
Swandor Hotels Türkiye Müdürü Barış Alp, Rusya'dan yüzde 50-60 rezervasyon artışı yakaladıklarını bildirdi.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Swandor Hotels Türkiye Müdürü Barış Alp, Rusya'dan Swandor Hotels & Resorts Topkapı Palace'a dönük rezervasyonların nisan sonu-mayıs başında geçen yılın aynı döneminin yüzde 50-60 üzerinde olduğunu kaydetti. Artan rezervasyonların yanında Rus misafirlerin tatillerini lüks otel yerine kaliteli 5 yıldızlı otellere optimize ettiğini kaydeden Barış Alp başarılı bir sezon öngördüklerini söyledi. 

Rus Tur Operatörleri Birliğinin (ATOR) bültenine konuşan Barış Alp, işletmesini henüz geçen yıl aldıkları Swandor Hotels & Resorts Kemer için yıl bazlı karşılaştırma yapma olanağı olmadığını belirten Alp, yaz sezonuna dönük rezervasyonların ay bazında bu otelde de artışta olduğunu bildirdi.

“Nisanda eylül ve ekim aylarına bile rezervasyon aldık”

Rusya'daki satışlarda rezervasyon derinliği oluştuğuna işaret eden Barış Alp "Geçtiğimiz yılın nisan ayında aldığımız rezervasyonlar genellikle mayıs ve haziran aylarına dönüktü. Bu yıl ise aynı ayda eylül ve ekim aylarına bile rezervasyon alıyoruz. Rezervasyon derinliğinin artması pozitif bir gelişme. Bu da bize başarılı bir yaz sezonuna geçireceğimize ilişkin umut veriyor." diyor.

“Rezervasyonlar premiumdan kaliteli 5 yıldıza kayıyor”

Pegas Connect Türkiye 2024 etkinliğine katılan Rus seyahat acenteleri de Türkiye'deki tatil fiyatları ve bu fiyatların insanları tercihleri üzerindeki etkilerine ilişkin soruya yanıt verdi. Moskova merkezli bir seyahat acentesi "Türkiye'de tatil pahalandı ancak Rus turistler gezilerinden ve alışık oldukları hizmetlerden vazgeçmek istemiyor. Peki ne yapıyorlar? Otel tercihlerini premium sınıfından kaliteli 5 yıldızlı otellere kaydırıyorlar. Swandor Hotels de bu bunlardan biri. Elbette premium otellere rezervasyon yapan turistler de var ancak bunlar da eskisine kıyasla tatil süresini kısaltıyor. Genel olarak mevcut veriler doğrultusunda sezona ilişkin beklentimiz pozitif." değerlendirmesini yaptı.


Bu Haber 06.05.2024 - 10:03:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.