Foça Club Med’in yerine lüks tatil köyü yapacak

Foça Club Med’in yerine lüks tatil köyü yapacak

Foça Club Med’in işletme hakkını satın alan BKG Ortak Girişim Grubunun, tatil köyünü işletmek için Marriott ve Acoor gibi uluslararası otel zincirleriyle görüştüğü ifade ediliyor.


2005 yılında kapanan Foça Club Med’in 131 milyon TL bedelle 49 yıllık işletme hakkını alan BKG Ortak Girişim Grubunun, otele yatırım yapmak için Dali Turizm Yatırımları ve İşletmeleri A.Ş adında yeni bir şirket kurduğu ve 50 milyon TL yatırımla hayata geçirecekleri tatil köyünün işletmesini uluslararası bir otel zincirine vereceği belirtiliyor.  

Club Méditerranée ya da kısa adıyla Club Med, 32 ülkede 70’e civarında tesisi ile faaliyet gösteriyor. Club Med’in Türkiye’de Antalya ve Bodrum’da iki tesisi var.

Club Med, Türkiye’deki ilk tatil köyünü 1967 yılında Foça’da hayata geçirdi. Bu tesis aynı zamanda Türkiye’deki ilk tatil köyü oldu. Yıllarca hizmet veren Foça Club Med, işletme süresinin uzatılmaması başta olmak üzere birçok sebep bir araya gelince 2005 yılında kapandı.

Atıl kalan tatil köyü için üç kez ihaleye çıkıldı. 2006 ve 2018 yıllarındaki ihaleler, Özelleştirme İdaresi’nce tahsis yapılmadığı gerekçesiyle iptal edildi. 2010 yılında açılan ihaleye teklif veren olmadı. 2021 yılına gelindiğinde tekrar ihaleye çıkıldı. 400 civarında bungalov oda, yüzme havuzu, amfi tiyatro, güzel sanatlar binası, disko, revir, basketbol sahası, tenis kortları, hamam, butik gibi bölümleri, 900 metrelik plajı olan tatil köyü için düzenlenen ihalede 11 grup yarıştı. Toplamda 280 dönüm araziye yayılan tatil köyünün işletme hakkı 49 yıllığına 131 milyon TL bedelle BKG Ortak Girişim Grubu’na verildi.           

Marriott, Accor gibi büyük gruplarla görüşülüyor

Ekonomim yazarı Necla Dalan’ın haberine göre, BKG’nin ortakları tatil köyüne yatırım yapmak için Dali Turizm Yatırımları ve İşletmeleri A.Ş. şirketini kurdu. Kayıtlarda Atilla Kesler, Mehmet Hazım Giray, Nevhan Gündüz, Seçil Göktalay ve Şeyh Şamil Çağlar’ın ortak göründüğü Dali Turizm Yatırımları ve İşletmeleri A.Ş., tatil köyünü 2025 yazına yetiştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Tatil köyü, A plus yani lüks segment müşteriye hitap edecek şekilde yenileniyor.

Ortakların, tatil köyüne 50 milyon dolarlık yatırım yapacağı ve işletmesini büyük bir otel zincirine vereceği ifade ediliyor. Marriott ve Accor gibi gruplarla görüşmelerin başladığı da belirtiliyor.



Bu Haber 12.01.2024 - 11:28:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.