Cengiz Aydın, Türkiye'nin tanıtım stratejisini anlattı

Cengiz Aydın, Türkiye'nin tanıtım stratejisini anlattı
İstanbul'da düzenlenen World Tourism Forum'da konuşan Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın, Türkiye'nin tanıtma stratejisi konusunda katılımcıları bilgilendirdi.


Son yıllarda Türkiye turizminin önemli bir yükselme kaydettiğini belirten Cengiz Aydın, gerek kamunun gerekse özel sektörün ülkenin tanıtımına ciddi katkı sağladığını ifade etti.

Geçmiş yıllarda Türkiye tanıtımında doğru ve yanlış yapılan şeyler olduğuna dikkat çeken Aydın, “Elde ettiğimiz bu tecrübelerle mevcut tanıtım stratejisini yenilemeye karar verdik. Dört temel üzerine oturan uzun vadeli bir tanıtım stratejisi belirledik. Bunlar, dijital ve sosyal medyanın yoğun kullanımı, pazar çeşitliliği yaratma, ürün çeşitliliği ve tek merkezli tanıtım” dedi.

Özellikle kriz dönemlerinde mevcut durumu korumak için Türkiye'nin farklı pazarlara açılması gerektiğini söyleyen Aydın, “Çin ve Brezilya'ya dönük çalışmalar yapıyoruz. Brezilya tanıtma ofisi yakında faaliyete geçecek. Çin'de ise tanıtım faaliyetlerimize devam ediyoruz. Yakın zamanda ofis açtığımız bir diğer ülke ise Yunanistan” dedi.

Kültür turizmine dönük tanıtımlara ağırlık verdiklerini belirten Cengiz Aydın, kongre, sağlık, alışveriş ve gastronomi gibi alanların tanıtımını yaptıklarını söyledi. Aydın, "Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, stratejik bir fikri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Turkey Home kampanyasıyla Türkiye'yi markalaştırmaya çalışıyoruz. 2014 yılında dijital ve sosyal medya alanlarında tanıtım atağına kalktık. Tüm sosyal medya sitelerinde hesaplarımız var." dedi.


Bu Haber 01.05.2015 - 11:04:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Zafer Cengiz 03.05.2015 - 04:49

    Turizm Bakanlığında kalan son uzmanların 7 yıllık çabaları ile geliştirilen ve son 8 yıldır UNUTULMUŞ olan 2023 Stratejisi sürecinde, 15 yıllık bir fiyaskoya imza atan Bakanlık yetkilisinin, bu saatten sonra STRATEJİ konuşması ne anlama gelmektedir acaba? Hastalıklı gelişmelerin her alanda tescil edildiği OBEZ bir turizm yapısında, boşa kürek çekilen ve sürekli İMAJ ve İTİBAR Yitiren bir yapıda, tanıtım atakları ne işe yarar acaba? Bakanlık yetkililerini, halen RESMEN Uygulamakla Sorumlu oldukları 2023 Stratejisinin ANA FİKRİNİ tekrar çalışarak, sadede gelmelerini Önemle tavsiye ederiz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.