Başkan açıkladı: Balear Adaları turizmi için dönüm noktası

Başkan açıkladı: Balear Adaları turizmi için dönüm noktası
İspanya'ya bağlı otonomi bir bölge olan Balear takım adalarının başkanı Marga Prohens, turizmde dönüşüm sürecini başlattı.

Turizm Güncel Dış Haberler

Turizm nedeniyle kendi yaşadıkları bölgelerde başta barınma olmak üzere, yaşam maliyetlerini karşılayamaz hale gelen adalarda yaşayan İspanyollar, binlerce kişinin katılımıyla kitle turizmi karşıtı protesto eylemleri düzenlemişti. 

Kitle turizmi ve onun halk üzerindeki etkileri tartışılmaya devem ederken, Özerk Balear Adaları'nın Başkanı Marga Prohens'ten ilginç bir çıkış geldi. 

Balear Adaları'nın turizmde 'limite' ulaştığını belirten Marga Prohens "Turizmde daha fazla büyüme olmayacağının farkındayım. Ancak, adalarda turizmde dönüşüm için için diyalog sürecini başlatacağız." dedi. 

Bir yandan Balear Adaları'nı bir turizm destinasyonu olarak korurken, diğer yandan turizmi bölge sakinlerinin yaşamıyla uyumlu hale getirmek zorunda olduklarını kaydeden Prohens, mevcut durumun kendisini de endişelendirdiğini anlattı. 

Balear Adaları'ndaki turizm dönüşümünü tek taraflı değil, diyalogla hayata geçirmek istediğini kaydeden  Özerk Balear Adaları'nın Başkanı Marga Prohens, turizmde dönüşüm ve yeni turizm kalkınma planınının daha fazla büyüme yerine doğal kaynakların korunmasına ve yerel halkın yaşam kalitesinin iyileştirilmesine odaklanacağını ifade etti. 

İspanya'ya bağlı Özerk Balear Adaları; başta Mayorka, Menorka, İbiza ve Formentera olmak üzere, çok sayıda ada ve adacıktan olulşuyor.


Bu Haber 10.05.2024 - 08:55:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.