AKTOB'dan İngiltere seyahat pazarı raporu

AKTOB'dan İngiltere seyahat pazarı raporu
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmciler Birliği, WTM Londra Fuarının ardından İngiltere pazarını ele alan bşr rapor hazırladı.

AKTOB tarafından hazırlanan İngiltere seyahat pazarı raporunda, ülkenin siyasi ve ekonomik durumu ile turizm endüstrisine dair bilgiler paylaşılıyor.

''Birleşik Krallık seyahat hacmi yüzde 79,4 oranı 3 ülke tarafından paylaşılıyor; İspanya, Fransa ve İtalya. Uluslararası seyahat harcamasında dünyada 4. sırada yer alan önemli bir kaynak pazar. Avrupa pazarında Türkiye’nin pazar payı ile kıyaslandığında, İngiliz turistlerin Türkiye’ye neden daha az ilgi duyduğunun araştırılarak, pazar profiline endeksli kampanyalar ve altyapının geliştirilmesi gerektiği görülmektedir.'' denilen raporda, şu tespitlere yer verildi:

*İngilizler Türkiye’de en fazla Muğla Bölgesi’ni ziyaret ediyor. Türkiye’ye gelen her 100 turistten 46’sını Muğla Bölgesi alırken, İstanbul’un payı 23, Antalya’nın payı ise yüzde 22.


*2018 yılında, Antalya’da yükselen İngiliz ziyaretçi ve talep kayması nedeniyle tur operatörleri ve uçak şirketleri önemli ölçüde kapasite artışına gitti. Antalya geçtiğimiz yıla göre yüzde 72 oranında artış gösteren Türkiye destinasyonu oldu.

*Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre yurtdışında gerçekleştirdikleri kişi başı harcama 2017 yılında 616 sterlin seviyesinde gerçekleşirken Türkiye’de bu rakam 580 Sterlin olarak gerçekleşti.

*Türkiye’de Birleşik Krallığa giden ziyaretçi sayısı ise 2017 yılında 230 bin oldu.

RAPORA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



Bu Haber 17.11.2018 - 12:19:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.