Rekabet Kurumundan Google'a 'fiyat karşılaştırma' cezası

Rekabet Kurumundan Google'a 'fiyat karşılaştırma' cezası

Rekabet Kurumu Google’a konaklama fiyatı karşılaştırma hizmetleri pazarlarındaki rekabetin bozulmasına yol açtığı gerekçesiyle para cezası verdi.


Rekabet Kurumu, Google’a kendi yerel arama (Local Unit) ve konaklama fiyatı karşılaştırma (Google Hotel Ads-GHA) hizmetlerinde genel arama sonuç sayfasında konum ve gösterim olarak rakiplerine göre avantaj sağladığı gerekçesiyle para cezası verdi.

Rekabet Kurumu tarafından 2021 yılında açılan soruşturma sonucunda Google’ın, rakip yerel arama sitelerinin Local Unit'e girişine engel olarak rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı ve konaklama fiyatı karşılaştırma hizmetleri pazarlarındaki rekabetin bozulmasına yol açtığı tespit edildi.

Karara göre Google, yerine getirmediği yükümlülükleri tamamlayana kadar günlük gelirlerin on binde 5'i oranında para cezası ödeyecek.

Kurumdan yapılan açıklamada, "Google'a 15 Nisan tarihi itibarıyla başlamak ve bu yükümlülüklerin yerine getirilmesine kadar yürütülmek üzere 2023 yılı gayri safi gelirlerinin her gün için on binde beşi oranında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.



Bu Haber 16.05.2024 - 12:01:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.