Kaan Kavaloğlu: EXPO çok güzel bir personel köyü haline getirilebilir

Kaan Kavaloğlu: EXPO çok güzel bir personel köyü haline getirilebilir

Turizmde personel sorunu olmadığını, personeli yönetme sorunu olduğunu belirten Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya’daki atıl durum bulunan EXPO alanının personel  köyüne dönüştürülebileceğini ifade etti.


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya’da yaşanan personelin barınma sorununu çözmek için atıl durumda bulunan EXPO alanının personel köyüne dönüştürülebileceğini söyledi.

Turizmdays’ten Emin Demir’in haberine göre turizmde personel sorunu olmadığını, personeli yönetme sorunu olduğunu belirten Kaan Kavaloğlu, ‘’Turizm sektöründe personele sunulan imkanlar başka sektörlerde yok. Özellikle lojmanlar ve diğer imkanlara baktığımızda bunları sağlayan başka sektör yok. Bunu daha iyi sunmalıyız’’ dedi.

“EXPO çok güzel bir personel köyü haline getirilebilir”

Antalya’da arazi ve gayrimenkul maliyetlerinin çok yükseldiği için personeli konaklatılabilecek alanların daralmaya başladığına dikkat çeken Kaan Kavaloğlu, şunları söyledi:

‘’Personel lojmanları yapılabilmesi için devletin arazi tahsis etmesi gerekiyor. Otelci de bu alanlara sadece personelin konaklayacağı yerler yapsın. Bu yerler yine devletin olsun. Antalya’da EXPO’nun bulunduğu alanın atıl kalması üzücüdür. Antalya’nın merkezinde çok değerli bir arazi. Belki dünyanın sayılı güzel yerlerinden bir tanesi EXPO alanıdır. EXPO çok güzel bir personel köyü haline getirilebilir. Güzel binalarla yaşam haline getirilebilir. Oraya Antalya’nın içinden hafif raylı sistem geliyor. Personel köyünden otellere insanları daha rahat taşıyabiliriz.

Bunun gibi yerler diğer bölgelerde de yapılmalı. Alanya, Manavgat ve Kemer’de de personel köyleri yapılabilir. Antalya’da yapılabilecek 4 personel köyü ile personelin barınma sorunu çözülür. Tarihe de özel bir not düşmüş olur.”

“Trafik sorununun acilen ele alınması gerek”

Antalya’nın en büyük sorunlarından birinin trafik olduğunu ifade eden Kavaloğlu, “Turizm sektörü için personelin barınma sorunun yanında en önemli sorun maalesef trafiktir. Sorun çok ciddi bir şekilde acilen ele alınıp çözülmesi gerekiyor. Bunun için hem genel hem yerel yöneticilere büyük iş düşüyor. Alt yapı çalışmalarının bütün Antalya’ya yayılması gerekiyor. Bizim korumamız gereken denizimiz ve çevremiz var. Bunları korumalıyız. Bunları koruyabilirsek turizmde önümüz açık olur.” şeklinde konuştu.



Bu Haber 01.04.2024 - 08:21:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Cem cirak 03.04.2024 - 09:58

    Halka açılsın herkeş faydalansın , bütün Antalya kımseye veya özel sırkete verılmesın devletın yerı zengın daha zengın olmadın bunun altında bır iş vardır yapmayın

  • Yok ya

    Cenap cirak 02.04.2024 - 09:17

    Yok ya , zaten personele kötü davranıyor sonra bütün ınsanları getto da koyar gıbı bu ne bıçım zıhnıyet , akılı olun ve devletin peşkeş yaptırmayın hadı bayım ışıne bak buraya mı dıktın gözünü sımdı

  • Mehmet Ali Öncüoğlu 02.04.2024 - 06:23

    1. Sınıf tarım arazisi ,tekrar tarıma kazandırılmalı.Otelciler kendi lojmanlarını kendi paraları ile alsın.Otel yeri tahsis,lojman yeri tahsis, ne güzel.

  • Teknokent

    Bahrican 01.04.2024 - 04:54

    Bu alanda en uygun şey uluslarası girişimcileri çekecek bir kuluçka merkezi olur. Turizmden kişi başı kaç para bırakacak o paranın da ne kadarı Antalya’da kalacak

  • Expo

    Kerem Soyeri 01.04.2024 - 11:01

    Expo’nun “ personel köyü “ yapılması önerisi çok romantik bir düşünce. İşletilmesi, bakımı, asayişi , maliyetleri vb. birçok konu var. Turizm bakanlığı, oteli olan herkese lojman kuralı getirmelidir. Maalesef Antalya realitesinde konaklama/ iaşe / taşıma bir zorunluluk. Otel sahipleri bu gerçeği görmeli, birbirinden personel çalmak yerine bu konuda daha proje aşamasında önlem almalıdır. Özellikle Antalya’da bu konu için arazi bol. Yeter ki otel sahipleri bunun önemini/ vahametini anlasınlar..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.