Görevi askıya alınan BYK Başkanı’ndan TÜRSAB’a ağır suçlama

Görevi askıya alınan BYK Başkanı’ndan TÜRSAB’a ağır suçlama
Çekişmeli geçen genel kurulun ardından, Bölgesel Yürütme Kurulları (BYK) seçimlerinin de tartışmalara sahne olduğu TÜRSAB’da sular durulmuyor.


TurizmGüncel  

Ocak ayında yapılan TÜRSAB Orta Anadolu BYK seçimlerini kazanan Muhammed Kılıçarslan Karapıçak'ın görevi askıya alındı.
 
TÜRSAB tarafından Gökil Travel Agency’ye faks yoluyla yollanan karar yazısında, Karapıçak’ın görevinin askıya alınmasına ilişkin ‘’Personeli işini yaparken eleştirdiği, herkesin önünde yüksek sesle azarladığı, sindirmeye çalıştığı, personele karşı benzer uygulamalar ile Anayasa ile İş Kanunu’na aykırı davrandığı gibi Birlik Genel Kurulu’nda alınan kararla yürürlüğe konulan Birlik İç Tüzüğü’nün Bölgesel Yürütme Kurulları ile ilgili Tali Organlar başlıklı 77. Maddesinde yer alan kuruluş amacına aykırı olarak bölgesel sorunların tespiti ve çözümünde bölge ile Yönetim Kurulu arasında köprü görmek yerine, çalışan işçilerden Bölgesel Yürütme Kurulu’nun görevi dışında faaliyetlerini yerine getirmelerini istediği, TÜRSAB Merkez Yönetim Kurulu veya Merkez’den gelen her kişi ile ilgili bilgi talep ettiği, Ankara’ya niye geldiği yönünde açıklama yapmaya zorladığı, bu sebeple iş yerinde huzur ve sükunun bozulmasına neden olduğu tespit edilmiştir.’’ denildi. 

TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy imzalı yazıda,  ‘’Acentenizin Bölgesel Yürütme Kurulu üyeliği ve Muhammed Kılıçarslan Karapıçak’ın başkanlığının soruşturma tamamlanana kadar askıya alınmasına karar verildiğini bildiririz.’’ ifadeleri kullanıldı.

‘KAÇAK ACENTELERE DÖNÜK FAALİYETLERİMİZ YÜZÜNDEN GÖREVDEN ALINDIM’
 
Ancak Karapıçak, kararın ardında başka sebepler olduğunu iddia etti. Kaçak acentelere karşı yürütülen faaliyetlerin ardından hızlı bir şekilde böyle bir kararın alındığını söyleyen Karapıçak, ‘’Denetimlerde 20 adet kaçak tur tespit ettik. 24 saat geçmeden sudan sebeplerle böyle bir karar alındı.'’ şeklinde konuştu. Kararın sahibi olduğu seyahat acentesine faks yoluyla bildirildiğini ve kendilerine bunun dışında resmi bir bildirimde bulunulmadığını belirten Karapıçak, avukatları aracılığıyla karara itiraz edeceklerini söyledi. 
 
'KAÇAĞA DARBE, KRİZE ÇARE'
 
Bölgede ‘Kaçağa darbe, krize çare’ sloganı ile kaçak tur yapan firmalara dönük  bir denetim kampanyası başlattıklarını ve bu uygulamanın pek çok kesimi rahatsız ettiğini belirten Karapıçak, denetimler sırasında çok sayıda belgesiz tur tespit ettiklerini ifade etti. Ankara Rehberler Odası ile birlikte organize edilen denetimleri Ankara-İstanbul Otobanı Akıncılar Gişesi’nde ve Ulus’ta Eski Meclis’te gerçekleştirdiklerini belirten Karapıçak, 100 otobüs ya da minibüsten 60-70’inin kaçak olduğunu şaşkınlıkla gözlemlediklerini ve bu kişilere işlem yapıldığını kaydetti. 
 
Karapıçak denetimlerin amacını ‘’Bu denetimlerde amacımız turistlerin güvenliğini de tehlikeye atan, vergi kaçağına ve haksız rekabete yol açan kaçak uygulamalara son vermek. Kendi adımıza bir çıkarımız yok. Sektörün büyük zorluklar yaşadığı böyle bir dönemde acenteler olarak elimizden geleni yapmak ve kaçaklara son vermek istiyoruz.’’ şeklinde açıklarken, kaçak faaliyet yürüten kişileri yasal yollardan bu işi yapmaya teşvik edeceklerini ve ekledi. Karapıçak, ''Bu kişiler ya yasal yollarla acente kuracaklar ya da bu işi var olan acentelerle iş birliği içerisinde yürütecekler. Bu durum hem vergi gelirlerinde hem de istihdamda artış anlamına gelecek.'' dedi. 

BYK SEÇİMLERİ YAPILMIYOR İDDİASI
 
TÜRSAB’da aralık ayında gerçekleşen genel kurulun ardından 2 ay içerisinde gerçekleştirilmesi gereken BYK seçimlerinin yapılmaması da tartışma konusu olmuştüzük gereği genel kuruldan 2 ay sonra yapılması gereken TÜRSAB BYK seçimlerinin, genel kurulun üzerinden yaklaşık 4,5 ay geçmesine rağmen hala yapılmadığı belirtilmişti. 




 
 





Bu Haber 31.05.2016 - 10:33:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mahmut Yalınayak 01.06.2016 - 05:21

    Sen BYK başkanı olarak kendini bir halt zannedersen, personeli aşağılar ve düzeltirim buraları tribine bağlarsan, adamı benzetirler. Görevden almak yetmez, bence 2 ileri adım daha atılmalı. TÜRSAB BM Küresel ilkeler sözleşmesi imzalamış bir kuruluş. Orayı okuyun ve bu adamın inceden yaptıklarını tahmin edin, ne demek istediğimi anlarsınız. Etnik, dini, sportif ayrım ne acenteler arasında, ne personel ile ilgili asla olamaz.

  • Hüseyin Yılmaz 31.05.2016 - 04:04

    Türsab yönetimi işi gücü bıraktıda bu tarz gereksizliklerle mi uğraşıyor? yazıklar olsun, ülke tarihinin en büyük turizm krizini bizzat yaşadığımız şu anda Türsab yönetiminin iştigal alanınına bak!!!! alın bütün BYK ları memurlarınızı atayın , sonuç ne? ne değişecek? Turizmci için içinde yaşadığımız tatsız durum için projeleriniz, çözüme yönelik eylem planınız ne? bırakın dedikodularla düzmece JURNALCİLİKLE seçilmişleri görevden almayı

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.