Türkiye'nin en büyük özel jet filosuna kayyum atandı

Türkiye'nin en büyük özel jet filosuna kayyum atandı
Türkiye'nin en büyük özel jet filosuna sahip Tarkim Aviation şirketine FETÖ'ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle kayyum atandı.



İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği, Tarkim Aviation şirketinin FETÖ'ye finansal destek sağladığı, şirketin Atatürk Havalimanı'nda bulunan hangar ve yönetim ofislerinin havalimanı mevzuatına aykırı olarak denetimden uzak, insan ve eşya naklinin mümkün olduğuna ilişkin tespitler ile şirket yetkilileri İbrahim Faruk Bayındır ve Betül Özbey Bayındır hakkında FETÖ soruşturması kapsamında işlem yapıldığı gerekçeleriyle şirkete kayyum olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) atanmasına hükmetti.

Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 1994 yılında kurulan şirket hava taksi, özel jet kiralama, helikopter kiralama faaliyetlerinin yanı sıra uçuş okulu, teknik bakım onarım, operasyonel hizmetler gibi alanlarda da faaliyet yürütüyor. Atatürk Havalimanı’nda 2 ve Adana Havalimanı’nda 2 olmak üzere toplam 4 adet hangarı bulunan Tarkim Aviation, 17 adet jet uçağıyla Türkiye’nin en büyük özel jet filosuna sahip.


Bu Haber 23.05.2017 - 09:22:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.