Kervansaray Otellerine atanan kayyumla ilgili HSK harekete geçti

Kervansaray Otellerine atanan kayyumla ilgili HSK harekete geçti
Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) 5 oteli buluna Kervansaray Grubu’na kayyum atanması sırasında usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla ilgili inceleme başlattı.

Kervansaray Otellerini bünyesinde barındıran Kervansaray Holding’e kayyum atanırken usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak HSK harekete geçti.

Sabah gazetesinden Sema Alim Dalgıç’ın haberine göre, iddia edilen usulsüzlükler ile ilgili Hakimler ve Savcılar Kurulu(HSK) inceleme başlattı. Kurulun inceleme başlatmasının ardından kayyum heyeti başkanı ve bir üye istifa etti. Başsavcılık da iddialar ile ilgili soruşturma başlattı.

Beş kişilik kayyum atanmıştı

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde 5 oteli bulunan Kervansaray Yatırım Holding'e bir süre önce İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde genel kurul iptali ile ilgili açılan dava kapsamında 5 kişilik kayyum atandı. Kayyum ataması sırasında yaşandığı iddia edilen usulsüzlükler ile ilgili olarak HSK harekete geçti. Kurul, İnceleme başlattı.

Zeynep Tümer suç duyurusunda bulundu

HSK'nın incelemesi, Kervansaray Yatırım Holding'in eski yönetim kurulu başkanı Zeynep Tümer'in'in İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkan ve üyelerinin de arasında bulunduğu 4 yargı mensubu hakkında kurula yaptığı suç duyurusu üzerine alındı. Çarpıcı iddiaların Kurula ulaşması üzerine 1. Daire, inceleme başlattı.

Sayılgan’ın avukatının arkadaşının avukatı kayyum başkanı oldu

HSK'ya verilen dilekçeye göre, holdingin eski Yönetim Kurulu Başkanı Selim Sayılgan ve babası Ertan Sayılgan'ın avukatı Mustafa Kahraman'ın, eski iş arkadaşı İrfan Hattatoğlu garip bir şekilde kayyum heyetinin başkanlığına getirildi. İddiaya göre başta İrfan Hattaoğlu olmak üzere kayyumlar hem Sayılgan'ın avukatları ile hem de mahkeme başkanı ile tanışıyordu. Bu durum etik bulunmadı.

Dilekçeye göre, kayyumları atayacak mahkemenin bulunması için ilginç bir yönteme başvuruldu. Geçtiğimiz aylarda yapılan holding genel kurulunun iptali için İstanbul Adliyesi'nde davalar açılacak ve bu kapsamda kayyum atanması sağlanacaktı. Başkanı tanıdık olan İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne davaların toplanması için çaba sarf edildi. Dosyanın bu mahkemeye düşürülmesi için çalışma başlatıldı.

Diğer davalar da İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde birleştirildi

Kervansaray Yatırım Holding'in 65 hissedarına aynı ifadelerle şirketin genel kurulunun iptali için dava açtırıldı. Açılan davalardan biri de bu mahkemeye düştü. İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden önce açılan davalardan feragat edilince bu mahkemedeki dosya ilk dava haline geldi. Diğer açılan davaların da bu mahkemede birleştirilmesi sağlandı. Dilekçeye göre kayyum heyetinin atanması sırasında menfaat temini söz konusu oldu. Mahkeme Başkanı'nın kayyum kararına özellikle imza atmaması da dikkat çekici bulundu.

Kayyum başkanı istifa etti

Diğer taraftan iddialara HSK'nın el koyması ardından ilginç bir gelişme yaşandı. Kayyum heyeti başkanı İrfan Hattatoğlu ve kayyum Seda Ağır görevlerinden istifa etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da yargı mensupları dışındaki şüphelilerle ilgili soruşturma başlattı. Kayyumların da haklarındaki iddiaları kabul etmeyip suç duyurusunda bulundukları öğrenildi. Soruşturmalar devam ediyor.



Bu Haber 15.12.2020 - 16:31:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.