‘Laleli Otelin satışı THK’nin idam fermanı olur’

‘Laleli Otelin satışı THK’nin idam fermanı olur’

Türk Hava Kurumuna ait Laleli Otelin satılacağına ilişkin tartışmalar gündemde ön sıralara çıktı. Yapılan değerlendirmelerde, otelin satılmasının THK’nin idam fermanı olacağını belirtiyor.


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “THK'nın İstanbul'da kirada güzel bir oteli var. Bu oteli ele geçirmek istiyorlar. Bununla ilgili süren bir dava var. THK bu ülkenin havacılık konusunda kurduğu ilk kurumdur. Var olan bütün kaynaklarını hortumladılar bir oteli kaldı, şimdi oteli de ele geçirmeye çalışıyorlar. O oteli kim alırsa onun burnundan fitil fitil getireceğim” sözleri ile gündeme gelen THK’ye ait Laleli’deki otel tartışılmaya devam ediyor.

Sözcü gazetesinin yazarlarından Saygı Öztürk, THK'nın 2025 vizyonunu belirlemek üzere 4-6 Kasım 2022'de çalıştay düzenleneceğini yazdı.

Abdullanh Kaya, Ali Yüksel, Adnan Zengin'den oluşan THK Kayyum heyetinin mahkemeye sunduğu dilekçede kurumun gelirinin 40 milyon lira, giderinin ise 90-100 milyon lira olduğunun ileri sürüldüğünü belirten Öztürk, “Gelişmeleri yakından izleyen ve Kılıçdaroğlu'na bilgi veren kaynaklar, Kayyumun, bunların dışındaki ticari faaliyetlerden elde edilen gelirlerden bahsetmediğini ve gelirlerin gizlendiğini öne sürdü. Mahkemeye gönderilen yazıda şöyle denildi: “Kayyum; yıllık 160 milyon lira borç taksiti ödemesinin bu gelirle yapılamayacağını, temerrüde düşüldüğünde borcun katlanacağını, böylece tek çözümün İstanbul Laleli'deki otelimizin satılması olduğunu, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Fon yönetim kurulunda bu yönde karar alınması halinde işlemlerin tamamlanacağını anlatarak mahkemenin bu işleme onay vermesini talep etti.” ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesinin görüştüğü bazı kaynaklar ise gerçeğin kayyum heyetinin açıkladığı şekilde olmadığını belirtiyor. Öztürk’e bilgi veren kaynaklar, şu iddiaları ileri sürüyor:

– THK'nın en değerliği varlığı ve yaşamasının teminatı olan Atatürk'ün THK'na hem korunması hem de gelir getirmesi amacıyla verdiği tarihi eser niteliğindeki Laleli Oteli elden çıkarsa Kurum'un var olma imkanı kalmaz,

– Yıllık 160 milyon liralık banka kredi ödemesinin birinci yılda 80 milyon lirasını otelin kirası şu haliyle dahi ödeyebilir durumdadır.

– Satışı halinde en az 400 milyon dolar olan tarihi Laleli Oteli'nin, borçlar için satılmasına karşıyız. Laleli Otelin satışını isteyerek THK'nın idam fermanını talep eden, öte yandan da 2025 vizyonu için çalıştay yapan THK Kayyumunun niyeti ve motivasyonunu anlamak imkansızdır.

– THK'nun varlığını riske edecek adımlara şube başkanlarımız ortak olmamalı. Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘İstikbal Göklerdedir' şiarıyla kurulan THK'nın kaderi, milletimizin sahiplenmesine kalmıştır.



Bu Haber 03.11.2022 - 08:46:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.