Bülent Uysal: İngiltere’den 1,2 milyon turist bekliyoruz

Bülent Uysal: İngiltere’den 1,2 milyon turist bekliyoruz

Fethiye Turistik Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, 2022 yaz sezonuna ilişkin beklentilerini TurizmGüncel’e anlattı.


Şuheda Köse – Turizm Güncel

Fethiye Turistik Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, yaz sezonuna ilişkin beklentilerini ve rezervasyonların durumunu TurizmGüncel’e anlattı.

Son bir haftadır yer hizmetlerinde yaşanan sıkını nedeniyle uçak seferlerinde ve rezervasyonlarda iptaller yaşandığını açıklayan Bülent Uysal, İngiltere pazarına ilişkin beklentilerini de açıkladı.

“İkinci ve üçüncü pazarlarımızı kaybettik”

Son yıllardır İngiliz turistlerin yoğunlukta olduğunu ancak ikinci ve üçüncü pazar olan Rusya ve Ukrayna pazarlarını bu sene kaybettiklerini belirten Uysal, otellerde İngiliz misafirler sayesinde doluluk olduğunu ifade etti. Uysal, “Şu anda bölgemizde geçmiş yıllarda olduğu gibi ağırlıklı olarak gelen İngiliz misafirlerle ilerliyoruz. Almanya, Polonya, Belçika ve diğer Avrupa ülkeleri ile Orta Doğu ülkelerinden gelen misafirlerimiz de var. Ancak ağırlıklı olarak otellerimizde İngiliz misafirlerimiz sayesinde dolu.“ açıklamasında bulundu.

“Manchester-Dalaman uçuşlarında iptaller yaşıyoruz”

2022 yılında İngiltere’den gelmesini bekledikleri turist sayısını da açıklayan Uysal, “Beklentimiz bölgemize 2022 yılında İngiltere’den 1 milyon 200 bin civarında misafir gelmesi yönünde. Son bir haftadır yer hizmetleriyle ilgili sıkıntı nedeniyle İngiltere’den, özellikle Manchester Havalimanından Dalaman’a gelen uçaklarda iptaller yaşıyoruz. Bu yüzden gelmesini beklediğimiz misafirlerden de iptaller geliyor. Umarım ilerleyen günlerde rezervasyonlar beklediğimiz yönde toparlanır.” ifadelerini kullandı.

“2019’un yüzde 75-80’ini yakalayabiliriz”

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle 2019 rakamlarını yakalamanın zor olduğunu söyleyen Uysal “Rusya-Ukrayna savaşından dolayı bu pazarlarda önceki rezervasyon yoğunluğunu şu an yaşamıyoruz. İlerleyen günlerde toparlanacağını ümit ediyoruz. Az da olsa Haziran ayından itibaren Türk Hava Yolları üzerinden Rus misafirlerin bölgemize gelmesini bekliyoruz. Planlanan uçuş sayılarıyla önceki senelerdeki gibi bir yoğunluk olmayacağını biliyoruz. Bu yüzden 2019 sezonunun yüzde 15-20 altında sayıya ulaşmayı bekliyoruz.“ şeklinde konuştu.

“Okulların kapanmasıyla talep artar”

İç pazardaki rezervasyon durumu hakkında da açıklamada bulunan Uysal “Maliyetlerdeki artıştan dolayı otel ve konaklama fiyatlarında ciddi bir artış var. Bu da tüketiciye yansıyor. Ancak bizim anlaşmalarımız daha önceden yapılıyor. Yıl sonu, 2023 sezonu için tatil satın alacak vatandaşlar için fiyatların ekonomik olduğunu düşünüyorum. Her yıl olduğu gibi okulların kapanmasından sonra iç pazarın hareketleneceğini öngörüyoruz. Fethiye’de ciddi oranda yerli misafir ağırlıyoruz. 20 Haziran’dan sonra yerli misafirlerimizin artacağını düşünüyorum. “ dedi.



Bu Haber 02.06.2022 - 19:04:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.