Fransa, Avrupa'da özel jetlerin yasaklanmasını istiyor

Fransa, Avrupa'da özel jetlerin yasaklanmasını istiyor

Fransa, pandemi döneminde patlama yaşanan özel jetlere Avrupa Birliği genelinde yasak getirilmesini istiyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Özel jetlerin neden olduğu yüksek emisyon, Avrupa Birliği'nde tartışılmaya devam ediyor.

Özel jet kullanımının iklimi korumaya yönelik tüm çabaların altını oyduğunu belirten Fransız Yeşiller Partisi, özel jetlerin Avrupa Birliği genelinde yasaklanması gerektiğini savundu.

Fransız Yeşiller Partisi Başkanı Julien Bayou, Avrupa halkları enflasyon altında ezilirken bazı mega-zenginlerin özel jetlerle seyahat etmeye devam etmesini eleştirerek, "Buna bir son verilmeli." dedi.

Bayou'nun bu çağrısı iktidardaki liberal hükümetin Ulaştırma Bakanı Clément Beaune'den destek geldi. Beaune, bir sonraki AB ulaştırma bakanları toplantısında konuyu gündeme getireceğini belirtti.

En azından uçuş sayıları sınırlanmalı

Tam olarak etkili olabilmesi için bu tür bir adımın birlik genelinde atılması gerektiğini kaydeden Beaune, özel jetlerin tamamen yasaklanması konusunda çoğunluğun sağlanamaması durumunda, en azından uçuş sayılarına bir sınırlama getirilmesinin gerektiğini vurguladı.

Çevreye en düşman ünlüler seçiyorlar

Özel jetlerle ilgili konunun şu anda Fransa'da, özellikle sosyal medyada, popüler olduğu ve bazı Twitter hesaplarının zengin ünlülerin iklim karşıtı yaşam tarzına dikkat çektiği belirtiliyor. Örneğin, sene başından bu yana özel jetiyle 170 uçuş yapan Amerikalı pop şarkıcı Taylor Swift, "Yılın çevreye en düşman ünlüsü" seçildi. Benzer şekilde, özel jet kullanan diğer ünlüler ve iş adamları da Fransızların öfkesiyle karşılaşıyor.

Her 100 jetten 40’ı İngiltere veya Fransa’dan havalanıyor

Pandemi döneminde en büyük kazanç sağlayan sektörlerin başında gelen özel jetlere dönük talebin, 2020 ve 2021'de iptal edilen uçuşlar, şimdi de Avrupa havacılık sektöründe yaşanan uçuş kaosu nedeniyle arttığı ifade ediliyor. Özel jet sektörünün yüzde 20 büyüdüğü, Avrupa'da havalanan her 100 özel jetten 40'ının İngiltere veya Fransa'dan kalktığı belirtiliyor.



Bu Haber 24.08.2022 - 14:54:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.