Onur Air işçilerinden kırmızı kart, Bagana'dan 'imzayı attım' mesajı

Onur Air işçilerinden kırmızı kart, Bagana'dan 'imzayı attım' mesajı
21 aydır maaş alamayan Onur air çalışanları, şirket merkezi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Pandemi nedeniyle girdiği finansal krizden çıkamayan ve 21 aydır işçilerin maaşını ödemeyen Onur Air protesto edildi.

Şirketin genel merkezi önünde toplanan Onur Air çalışanları, şirketi yönetemediği için patrona ve yönetime kırmızı kart göstererek ‘Onur Air için TMSF’den kayyum talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada, “Biz sadece ve sadece çalıştığımız maaşımızı istiyoruz. Şirketimizin yönetim kurulu, özellikle patronumuz, 40 gün önce yapılan toplantıda bizlerden 2 veya 4 hafta müsaade istedi. Sesimiz çıkmadı, 20 ay çıkmadığı gibi. Artık arkadaşlarımız devamlı söylüyor; bıçak kemiğe dayandı. Bugünkü toplantımızın amacı da oydu. Beklentimiz şirketimizin yönetim kurulunun sosyal medyada bizlere 2-3 gündür yalan haber olarak paylaştıkları maaşların hesabımıza yatırılmasıdır. Başka bir şey istemiyoruz.” denildi.

Bir Onur Air çalışanı şunları söyledi:

“30 yıllık Onur Havayolları devletin milletin ciddi bir milli servetidir. Her birimiz bu memleketin çocuklarıyız, her birimizin eğitimleri milyon dolarlar… Dolayısıyla hepimiz de birer milli servetiz. Ama maalesef yönetilemedi. Yönetilemediği için patrona ve yönetime kırmızı kart gösteriyoruz. TMSF’den kayyum istiyoruz.”

Cankut Bagana: İmzayı attım

Bu açıklamanın ardından, şirket yönetimi toplanan kalabalıktan 3 kişiyi görüşmek üzere binaya aldı. Çıkışta yine Kaptan Pilot Muzaffer Kavcı, Yönetim Kurulu Başkanı Cankut Bagana’nın şu mesajını aktardı:

“Şirketin satışı için imzayı attım tek şartım vardı. Personelin maaşlarının hemen ödenmesi. Genel Müdürümüz Teoman Bey, personel maaşını nakit olarak almak üzere… Gerçekleştiği anda maaşlarınız hesaplarınıza yatacak.”



Bu Haber 11.11.2021 - 20:15:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.