Sabancı Air Berlin ortaklığından çekiliyor

Sabancı Air Berlin ortaklığından çekiliyor
Beş yıl önce Air Berlin'e ortak olup gurbette yatırım yapan Esas Holding'in bu şirketteki %12.02'lik payını satacağı iddia edildi.

 
Sabah Gazetesinden Barış Ergin'in haberine göre, Ali Sabancı'nın Almanya'daki havacılık yatırımından kesin dönüş yapacağı iddia edildi. Esas Holding'in hisse sahibi olduğu Air Berlin'de yeni değişiklikler Alman basınına yansıdı. Alman Havayolu şirketi Air Berlin'den Sabancı ailesinin yüzde 12.02 olan hissesini satıp çıkacağı konuşulurken bir yandan da Abu Dabi'li diğer hissedar Etihad'ın yüzde 30 olan hissesini borsadan toplayarak yüzde 50'ye çıkaracağı belirtiliyor. 2009'da hisse alımı yapan Esas Holding halihazırda Etihad'ın ardından ikinci en büyük hissedar olarak şirkette yer alıyor. 

ETİHAD MERKEZİ ABU DABİ'YE TAŞIYACAK 

40 ülkedeki 170 noktaya uçuş gerçekleştiren Air Berlin, Avrupa'nın önde gelen hava yolları arasında. Konu hakkında Air Berlin tarafından açıklama yapılmazken küçük yatırımcının yüzde 38.5'lik hissesi bulunuyor. Etihad'ın yeni stratejisinin ortaklarından hisse alımı yaparak Abu Dabi'yi bir merkez haline getirmek olduğu belirtiliyor. Etihad aynı zamanda zor duruma düşen Alitalia ile de masada ve son aşamaya geldi. Alitalia'nın 800 milyon euroluk bir borç yükü bulunuyor. Sızan bilgiler Etihad'ın Alitalia'da yüzde 40'lık bir hisse alabileceği yönünde. 

Haberin tamamı için tıklayınız


Bu Haber 24.03.2014 - 09:36:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.