Numan Kurtulmuş: Büyükşehirleri ranta ezdirmeyeceğiz!

Numan Kurtulmuş: Büyükşehirleri ranta ezdirmeyeceğiz!
Kültür ve Turizm Bakanı Numan kurtulmuş, rant baskısının büyükşehirlerin üzerinde giderek daha ağır bir yük haline geldiğini belirterek, ''Büyükşehirlerin rant baskısı altında ezilmemesi için gayret göstereceğiz.'' dedi.


Ankara-Kızılay'da hayata geçirilen Saraçoğlu projesinin tanıtım toplantısında konuşan Numan Kurtulmuş, “Titizlikle hazırlanan bu proje hem şehrin değerini artıracak hem de çevreyle dost olan bir projedir. Aynı zamanda da içinde kültür, turizm, ticaret ve konut fonksiyonlarını barındırmaktadır.” dedi. Bakanlık olarak bu projenin üzerine titizlikle yoğunlaşacaklarını belirten Kurtulmuş, şunları söyledi:



''YÜZDE 44'Ü SOSYAL DONATI''

“Burada yüzde 44,12’si sosyal donatı olarak bırakılmış, yüzde 55,88’i de turizm, kültür, konut ve ticaret alanı olarak bırakılmış. Hemen hemen yarıyarıya sosyal donatıya tahsis edilmiş bir proje ile karşı karşıyayız. Bütün ağaçlar korunacak ve anıtsal ağaç olarak muhafaza edilecek. Üç katın üzerinde yapının olmayacağı proje Ankara’nın kalbinde müzesiyle, alışveriş yerleri, konutları, turizm alanları ve sosyal donatı alanlarıyla son derece önemli bir çalışma olacak.”

''DOĞAL VE TARİHİ GZELLİKLER RANTA KURBAN EDİLİYOR''

“Büyükşehirlerimizin en önemli riskleri sadece çevre kirliliği ve trafik değil, doğal ve tarihi güzelliklerinin ranta kurban edilmesidir. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu alanın üzerinde titizlikle yoğunlaşacağımızı bir kere daha ifade etmek istiyorum. Büyükşehirlerimizin giderek daha büyük bir yük haline gelen şehir rantlarının baskısı altında ezilmemesi için gayret saf edeceğiz. Türkiye’nin tarihi ve kültürel derinliği ve çeşitliliğini koruyacağız, şehirlerimizin o güzel mimari değerlerine sahip çıkacağız ve şehirlerimizi daha da güzelleştirerek, daha yaşanabilir kentler haline dönüştüreceğiz.” 



Bu Haber 20.03.2018 - 13:30:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.