Çin karantinayı ve zorunlu PCR testini kaldırıyor, işte tarih

Çin karantinayı ve zorunlu PCR testini kaldırıyor, işte tarih

Çin Halk Cumhuriyet karantinayı ve girişte yapılan korona testini kaldırıyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Dünyanın en büyük turizm pazarlarından Çin, 8 Ocak 2023 tarihinden itibaren karantinayı ve girişte yolculara yapılan Covid testini kaldırıyor.

Çin otoriteleri, Çin'e seyahat edecek yolculara seyahatten 48 saat önce PCR testi yaptırmalarını, pozitif çıkmaları durumunda seyahatlerini ertelemerini tavsiye ediyor.

Çin'e seyahat edecek olan yolcular 8 Ocak'tan itibaren Çin sağlık otoritelerinden 'sağlık kodu' almak zorunda da olmayacak. Yolcular, sağlık durumlarını gümrük kartında beyan edecekler.

Sağlık durumunda anormallik olduğunu beyan edenlere girişte antijen testi yapılacak. Bu yolculara, sağlık durumları normale dönene kadar evde kendilerini izole etmeleri tavsiye edilecek.

Şu anda Çin büyük oranda çalışma ve eğitim vizesi olanlarla akrabalarını ve yakınlarını ziyaret etmek isteyenler ülkeye giriş izni veriyor.

Pandemi öncesi Çin pazarı Türkiye'de çok hızlı büyüyordu

Pandemi öncesinde Çin Türkiye'nin en hızlı gelişen turizm pazarlarından biriydi. 2019 yılında 426 bine kadar yükselen Çinli misafir sayısı 2020 yılında 40 bine, 2021 yılında ise 33 bine geriledi. Bu yılın 11 aylık döneminde ise 78 bine yükseldi.

Çin aranaları 10 kat arttı

Seyahat platformu Ctrip'ten alınan veriler, haberin gelmesinden sonra yarım saat içinde sınır ötesi için yapılan aramaların 10 kat arttığını gösterdi.

Qunar isimli bir başka platformdan alınan veriler ise, 15 dakika içinde uluslararası uçuş aramalarının yedi kat arttığını ve Tayland, Japonya ve Güney Kore'nin listenin başında olduğunu ortaya koydu.



Bu Haber 27.12.2022 - 10:14:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.