Tamer Karadağlı kendi sorumluluğundaki binanın bakımsızlığından şikayet etti

Tamer Karadağlı kendi sorumluluğundaki binanın bakımsızlığından şikayet etti

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, 2006 yılında bir protokolle Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğüne devredilen Antalya’da Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki bakımsızlığı için Antalya Büyükşehir Belediyesini suçladı. Protokole göre, binanın bakımının sorumluluğu ise Kültür ve Turizm Bakanlığına ait.


Turizm Güncel

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü ve oyuncu Tamer Karadağlı, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı bir videoda Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu'nun ortaklaşa kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki bakımsızlık nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni suçladı.

Yayınlanan videoda binanın üzerinde ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı’ ibaresi yer aldığı görülürken Karadağlı "Rezalet! Hiçbir şey yapılmamış. Gerçekten utanç kaynağı, inanamıyorum. Bina savaştan çıkmış gibi korkunç durumda. Belediye bunları görmüyor mu?" ifadelerini kullandı.

Protokolle Bakanlığa devredildi

Söz konusu binanın Menderes Türel’in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde (2004-2009), protokolle 20 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğüne (DÖSSİM) devredildiği öğrenildi. Protokole göre binanın bakımı Kütlür ve Turizm Bakanlığına ait.

Öte yandan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek'in vaatleri arasında, mevcut binanın yıkarak yerine yeni bir opera binası yapılması da bulunuyor. Mevcut binada ciddi sorunlar olduğu ifade ediliyor.

Muhittin Böcek’ten açıklama

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olan Tamer Bey’e Antalya’daki Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki sorumluluğun kime ait olduğunu bilmemesini yakıştıramadım. Burası 2006 yılında dönemin belediye başkanı Menderes Türel tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilmiş. Şartlara göre bakım, onarım, tadilat hepsi Bakanlığa ait, ondan bile bihaber. Çok üzücü. Binada koskoca ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı’ yazdığı halde bunu nasıl söyleyebilir?”



Bu Haber 29.03.2024 - 13:11:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Devlette para yok

    Serkan Cömerr 31.03.2024 - 08:37

    İşte tam da millete ekonomiye olan bu hükümet bu tür Adamları yanında tutabilmek adına feda edilen şeylerden sadece 1 tanasini gösteriyor , Karadağlı Aslında ses çıkarmaması gerekirken yanlış bilgi ile işgüzarlik yapmış yandaşlıkta level atlamak istemiş elinde patlamiş garibin

  • Binanın sahibi hala belediye

    Salih Kara 31.03.2024 - 02:00

    Zaten binanın arkasında Antalya BŞB Aile Sosyal Hizmetler şubesi var. Binanın devri söz konusu değil. Muhittin bey binayı Kazaklara peşkeş çekmek istediği için çürümeye terketti. Binanın dış ve genel onarımı belediyeye, küçük çaplı tamiratları ise bakanlığa ait. Devlet tiyatroları Antalya BŞB ile yapılan protokolü paylaştı. Rusça tabela asan bay börek pısss.

  • Tamer Karadağlı

    YUSUF ÇELİK 30.03.2024 - 02:44

    Utanılacak bir durum varsa o da bir devlet memurunun siyasete bulaşmasıdır...Ama allahın sopası yok...kendi kalesine gol olmuş bu...

  • Algıcılar

    Ekinci 30.03.2024 - 09:54

    Hayatınız algı, olayla ilgili bilginiz oldupu halde yalan haber yapıyırsunuz

  • Beyin

    Kasim 30.03.2024 - 12:32

    Nohut kadar beynin yok.

  • Tamer Karadağ hk.

    V. Salih Çene 29.03.2024 - 07:36

    Tamer Karadağ’ın kendi sorumluluğunda olan Antalya Devlet Opera ve Balesi binasının bakımsızlığından şikayetle, bunu Belediye’nin göreviymiş gibi anlatması ar duygusunun kalmadığını gösteriyor. Çok yazık…

  • Yanlı başlık atmayın

    Bahrican 29.03.2024 - 07:16

    Adam diyor ki belediyeye ait sizin başlık kendi sorumluluğu. Nerde etik

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.