Mehmet Nuri Ersoy yine Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni hedef aldı

Mehmet Nuri Ersoy yine Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni hedef aldı
İzmir-Bergama’da açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, belediyelerin yapmadığı arıtma tesislerini Bakanlığın yaptığını ileri sürdü.

Bergama-Pergoman Antik Kenti’nde yapılacak çalışmaların lansmanında açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yine CHP’li belediyeleri hedef aldı. Belediyelerin yapması gereken arıtma alt yapısı yatırımlarını Bakanlığın yaptığını ileri süren Ersoy “31 Mart seçimlerinden önce başkan adaylarına turizm master planı ile ilgili neler yaptıklarını ve hazırladıklarını sorun.” diye konuştu. 

31 Mart yerel seçimlerinin önemli olduğunu belirten Ersoy “Adayların seçim beyannamelerini dikkatlice okuyun, sorular sorun; turizmle ilgili neler yapıyorlar, hangi proje... Çünkü sonuçta siz bir turizm kentisiniz. Sizin gibi turizm kentlerinde başta sizlerin sahip çıkması ve sorgulaması lazım. Siz hesabını soracaksınız ki gündemlerine alsınlar. Aksi taktirde gündemlerine almazlar.” ifadelerini kullandı. 

“Hatta öyle bir seviyeye geldi ki maalesef bazı büyük şehirlerde biz arıtma alt yapılarını bile yapar duruma geldik” diyen Kültür ve Turizm Bakanı “Bakın bu Kültür ve Turizm Bakanlığının işi değil. Dünyanın hiçbir yerinde Kültür ve Turizm Bakanlıkları arıtma alt yapısı yapmaz biz mecburen bunların yapmadıkları işleri yapmakla yükümlü olduğumuz için bu çalışmalara da el atmaya başladık. “ dedi. 

Turizm şehirlerinin adaylara turizmle ilgili ne planladıklarını sormaları gerektiğini anlatan Ersoy “Şimdi bir çalışma daha başlattık. Büyükşehir belediyelerine ‘turizm master planınızı görebilir miyiz!’ diye soruyoruz. Doğru, verimli ve hızlı bir çıkış elde etmek istiyorsanız başta büyükşehirler olmak üzere bütün şehirlerde turizm master planının hazırlanması lazım. Turizm master planı hazırlamak da Turizm Bakanlığının değil yerel yönetimlerin görevidir. “ şeklinde konuştu.

Arıtma geliri Bakanlığa gidecek

Kemer-Çamyuva arıtma tesisinin yapımını Kültür ve Turizm Bakanlığı üstlendi. Tesisin yapımı devam ederken, Bakan Ersoy’un sık sık ‘Onların yapması gereken işleri biz yapıyoruz’ şeklindeki ithamlarına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten yanıt geldi. Ersoy’un Kemer Çamyuva arıtma tesisi inşaatında incelemelerde bulunduğuna ilişkin sosyal medya paylaşımına yanıt veren Muhittin Böcek ülke turizm gelirinin yüzde 40’ının Antalya’da üretildiğini hatırlattı. Antalya’nın faydalandırılmadığı konaklama vergisinin bir kısmıyla bile Kemer-Çamyuva Arıtma Tesisleri yapılabileceğine işaret eden Böcek, “Ülkemizin turizm gelirinin %40’nı sağlayan Antalya’mızda, faydalandırılmadığımız konaklama vergilerinin bir kısmıyla bile Kemer-Çamyuva Arıtma Tesisleri yapılabilecekken; İşbirliği Protokolü ile Antalya Büyükşehir Belediyemizin 27 yıllık Kemer atık su gelirlerini vererek tesisimizi yaptırdığımızı vatandaşlarımıza hatırlatmayı borç biliyoruz. Tesisimiz Antalya’mıza ve ülkemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.


Bu Haber 21.02.2024 - 14:12:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.