Hülya Koçyiğit’in kızı ve damadının ortak olduğu ihaleyi mahkeme iptal etti

Hülya Koçyiğit’in kızı ve damadının ortak olduğu ihaleyi mahkeme iptal etti

Bursa Büyükşehir Belediyesinin yan kuruluşu BURULAŞ aracılığıyla Hülya Koçyiğit’in damadı ve kızına ait şirkete ihalesiz verilen Uludağ’daki ticari işletmelerle ilgili davada mahkemenin kararı belli oldu.


2021 yılının Ekim ayında bir ihale düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Milli Parkındaki çeşitli ticari işletmeleri toplam 1 milyon 264 bin TL bedelle kimilerini 10 yıllığına kimilerini ise 20 yıllığına kendi kuruluşu olan Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşl. Turz. San. Tic. A.Ş’ye (BURULAŞ) devretti.

Haber Alternatif’ten Celal Eren Çelik’in haberine göre BURULAŞ, bir süre sonra “Bizim mali durumumuz buna yeterli değil, mali yapımızın güçlendirilmesi lazım” diyerek bu tesislerin işletilmesi için Hülya Koçyiğit’in kızı Gülşah Alkoçlar’a ait Teleski Turizm Tekstil ve Ticaret Ltd. Şti. isimli şirketle ortaklık kurdu. Habere göre ortaklıkta yüzde 99 hisse Teleski Turizm’e yüzde 1 hisse ise BURULAŞ’a verildi.

Teleski Turizm ile yapılan anlaşmada BURULAŞ’ın bu işletmelerden yılda kazanacağı rakamın her yıl için 3,5 milyon TL ile sabitlediği ifade ortaya çıktı. Buna göre Teleski Turizm yılda 500 milyon TL de kazansa BURULAŞ’a sadece 3,5 milyon TL verecekti.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin yan kuruluşu BURULAŞ üzerinden verdiği bu ihalenin yargıya taşındığı ve Ankara 18. İdare Mahkemesinde görülen ilk davayı Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gülşah Alkoçlar’ın kaybettiği öğrenildi.

Mahkemenin, usule uygun yapılmadığı gerekçesiyle ihalenin iptaline karar verdiği ortaya çıktı. Davanın şu anda Danıştay aşamasında olduğu da belirtildi.




Bu Haber 05.04.2023 - 13:11:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.