Ali Bahar açıkladı: Türkiye’nin turist sayısı ile geliri neden orantısız?

Ali Bahar açıkladı: Türkiye’nin turist sayısı ile geliri neden orantısız?
ATSO Başkanı Ali Bahar, Antalya turizmi için acil eylem planı oluşturulması gerektiğini belirtti.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 36. Grup Oteller ve Benzer Konaklama Yerleri Meslek Komitesinin Kemer’de düzenlediği ‘'2023 yılı Antalya Turizm Sezon Sonu Değerlendirme Toplantısı'nda konuşma yapan Başkan Ali Bahar Antalya turizm sektörüne ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. 

Turizm sektörünün çok hızlı bir değişim ve dönüşüm içinde bulunduğunu kaydeden Ali Bahar, kente gelen turistlere daha iyi hizmet verebilmek için Antalya’nın da dönüşümü sağlaması gerektiğini ifade etti.

“Acil eylem planı oluşturulmalı”

Antalya için 224 yılından başlamak üzere acil eylem planı oluşturulması gerektiğini söyleyen Bahar “Yapılması gereken çok şey var ancak bizim için en büyük hedef Antalya'yı dünyada en çok tercih edilen destinasyonlardan biri olmaktan çıkartıp en iyisi haline getirmek. Yeni ve yenilikçi turizm ürünlerini geliştirmek ve çeşitlendirmek için AR-GE çalışmaları desteklenmeli, turizm sektörüne yapılan yatırımlar artırılmalı, turizm çeşitlendirilmeli ve 12 aya yaymak içim projeler üretilmeli.” diye konuştu.

“Yeni bir teşvik yasası için politika üretmeliyiz”

Antalya’da altyapının güçlendirilmesi, nitelikli personel yetiştirilmesi, kalite standartlarının artırılması ve çevreye olan duyarlılığın artırılması gerektiğini kaydeden ATSO Başkanı Ali Bahar "Antalya'ya özgü akıllı turizm uygulamaları ve sürdürülebilir çevre politikaları için paydaşlarla birlikte yeni bir teşvik yasası için politika üretmek, şehrimizdeki dijital deneyim müzesi ve etkinliklerinin sayısını artırmak, öncelikle ele almamız gereken konuların başında yer almakta." dedi.

“Turist sayısı ile turizm geliri orantılı değil”

Türkiye’nin turist başına gelir ortalamasında 7. sorada olduğunu söyleyen Bahar ağırlana turist sayısı ile elde gelirin orantılı olmadığını belirtti. Bahar “Turist sayısı ile orantılı bir gelir olmamasının en önemli nedenlerinden biri kayıt dışı sorunu. Günübirlik kiralama yapılmasının, konaklama sektöründe 'kayıt dışı' ekonominin oluşmasına neden olduğunu her fırsatta dile getirdik. Geçtiğimiz hafta 'Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' Resmi Gazetede yayımlanarak yasalaşmış oldu. Hep birlikte ses yükselttiğimiz ve dile getirdiğimiz bir sorunun çözümüne yönelik bir adım atılması, bizleri çok mutlu etti." şeklinde konuştu.


Bu Haber 13.11.2023 - 10:19:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.