Mısır turizmi için müjdeli haber

Mısır turizmi için müjdeli haber
İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, darbe süreci ve sonrasındaki şiddet olayları nedeniyle Mısır’a yönelik katı seyahat uyarısının gevşetildiği belirtildi. Bu kararla birlikte, Mısır’ın turizm bölgeleri Aswan, Abu Simbel, Alexandria ve Luxor’a yönelik operasyonlar yeniden başlayacak.


TurizmGüncel

İngiltere’nin Mısır’a yönelik daha önceki seyahat uyarısında, Sharm El Sheikh dışında, Mısır’ın tamamına dair, zorunlu olmadıkça seyahat yapılmaması uyarısı yapılmıştı. Güncellenen yeni seyahat uyarısına göre Mısır’da sık sık şiddet olaylarının yaşandığı Sina Yarımadası’na zorunlu haller dışında gidilmemesi tavsiye ediliyor. Ancak bu bölge içinde bulunan, Kızıldeniz destinasyonları, Sharm el Sheikh, Taba, Nuweiba ve Dahab ile, Dünya Kültür Mirası listesindeki St. Katerina Manastırı ve Kızıldeniz’deki destinasyonlar arasındaki ulaşım yolları uyarı dışı bırakıldı. Böylelikle Kızıldeniz kenarındaki destinasyonlar yeniden operasyonlara açılmış oldu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın Mısır'a yönelik seyahat uyarılarını yumuşatmasında, WTM turizm fuarı sırasında bu ülkede bulunan Mısır Turizm Bakanı Hisham Zazou'nun temaslarının etkili olduğu bildirildi. 
 


Bu Haber 12.11.2013 - 10:37:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.