Mısır'a giden Türk turist sayısı üçe katlandı 

Mısır'a giden Türk turist sayısı üçe katlandı 
Türkiye'de fiyatların artması ve Avrupa'ya vize almanın iyice zorlaşması nedeniyle Türk vatandaşları yüzünü Mısır'a döndü, bu ülkeye giden Türk turist sayısı üç kat artış gösterdi.

Turizm Güncel

Gerek Türkiye'de astronomik rakamlara ulaşan tatil fiyatları gerekse Avrupa Birliği ülkelerinin Türklerin vize başvurularını büyük oranda reddetmesi nedeniyle Türk gezginler ve tatilciler vizesiz ve daha uygun fiyatlı ülkelere yöneldi.

Antalya'dan daha ucuz

Bunlardan biri de hem deniz hem de kültür turizmi alanında dünyanın önde gelen destinasyonlarından Mısır oldu.Türk turizmciler tarafından yapılan açıklamalarda, Türk otel grubuna ait Mısır'daki otelde tatil yapmanın aynı grubun Antalya'daki otelinden daha ucuz olduğu açıklanmıştı. 

Uygun fiyatlı olması ve Şarm El Şeyh'e vizesiz gidilebilmesi nedeniyle Mısır'ın Türkiye'den aldığı turist sayısı giderek artıyor. 2023 yılında bir önceki yıla kıyasla üç kat artarak 140 bine çıkan Mısır'a giden Türk misafir sayısının bu yıl 250 bine çıkması bekleniyor.

Amr el-Hamami ve Amr el-Kady

Üç kat arttı

Mısır Turizm Otoritesi ile Mısır Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle TÜRSAB Genel Merkezinde düzenlenen "Mısır Destinasyon Tanıtım ve B2B Görüşme Etkinliği"ne katılan Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Amr el-Hamami, iki ülke ikişkilerinin normalleşmesi ve Türklere dönük vize zorunluluğunun gevşetilmesiyle Mısır'a giden Türk turistlerin sayısında büyük artış olduğunu söyledi. Hamami, 2023 yılında Mısır'a giden Türk vatandaşlarının sayısının  2022'ye göre yaklaşık 3 kat arttığını ifade etti. 

Mısır ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin 8 milyar dolar seviyesine ulaştığını kaydeden Mısır'ın Ankara Büyükelçisi, Mısır'a 3 milyar dolarlık Türk yatırımı olduğunu ifade etti.

İlk 4 ayda 80 bin Türk turist aldı

Mısır Turizm Otoritesi CEO'su Amr el-Kady ise Mısır'ın Türk turistlere yaptığı vize kolaylığıyla geçen yıl 140 bin Türk vatandaşını ağırladıklarını ifade etti.

Bu yılın ilk 4 ayında 80 bin civarında Türk turist ağırladıklarını belirten Kady, yıl sonuna doğru 250 bin Türk turistin Mısır'ı ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti.

Mısır Destinasyon Tanıtımı

Etkinliğe TÜRSAB Başkan Yardımcısı Davut Günaydın ve TÜRSAB Incoming İhtisas Başkanı Orhan Sancar da katıldı.


Bu Haber 16.05.2024 - 10:01:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bizde müşteri bekliyoruz

    davut soner 16.05.2024 - 11:25

    Sonra Türkiye'de işsizler niye var diyorlar.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.