Lütfü Kırdar ve KOMER'in işletmesi Fransızlara verilecek

Lütfü Kırdar ve KOMER'in işletmesi Fransızlara verilecek
Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV), 2016 yılı genel kurulunu 26- 30 Ekim 2016 tarihleri arasında Kuşadası'nda yapma kararı aldı. Konuya dair gerçekleştirilen bir basın toplantısında konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, ülkemizin içinden geçtiği sıkıntılı sürece rağmen alınan bu kararın moral yükseltici olduğunu söyledi. Ulusoy, ayrıca Lütfü Kırdar Kongre Merkezi ve KOMER'in işletmesinin Fransız bir firmaya verileceğini de dile getirdi.


DRV'nin genel kurul toplantısını Türkiye'de yapmasına dair Kuşadası Belediye Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, sektörün içerisinde bulunduğu sıkıntılı sürece rağmen alınan bu kararın, kendileri için büyük moral kaynağı olduğunu dile getirdi.

Alman Seyahat Acenteleri Birliği'nin bu etkinliğinin, bir 'Türkiye meselesi' gibi görülmesi gerektiğini dile getiren Ulusoy, ''Taksi şöföründen rehberine, otelcisine, esnafına kadar hepimiz bu ev sahipliğine katkı koymalıyız. Yüze yakın gazeteci ve turizm uzmanı Türkiye'ye gelecek, eğer başarılı olabilirsek bundan iyi bir tanıtım olamaz.'' dedi.

'KOMER'İN İŞLETMESİ FRANSIZ ŞİRKETİNE VERİLECEK'

Başaran Ulusoy, basın toplantısı sırasında, TÜRSAB bünyesinde faaliyet gösteren Lütfi Kırdar Kongre Merkezi ile KOMER'in işletmesinin bir Fransız şirketine verileceğini de duyurdu. Otelcilere KOMER'i birlikte işletmeleri yönünde çağrıda bulunduklarını, ancak olumlu yanıt alamdıklarını dile getiren Ulusoy, ''Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nin işletilmesi konusunda uluslararası arenada deneyimli Fransız firması ile çalışma gayreti içindeyiz. Bu firma ile, Türkiye'deki fuar ve kongre faaliyetleri yapan acenteleri işin dışında bırakmadan, onları da anlaşmanın içine koyan 20+10+10 bir anlaşma yapmaya çalışıyoruz. Bürokratik işlemlerin tamamlanmasından sonra Lütfi Kırdar ile KOMER'i Fransız firma işletecek."


Bu Haber 11.08.2015 - 09:38:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Serdar Sağlamtunç, FCSI 11.08.2015 - 10:00

    Turizmdeki paldır küldür düşüşlerin güzel bir itirafı olmuş bu açıklama. Yıllardır uyarıyoruz, turizm sadece tesis yapmak değildir, işletme para kazanır diye. Dünyanın en pahalı tesislerini cahilce yap, işletmeyi de başkasına ver, kaymağı o yesin. Sen de kırıntılarla oyalan ama etrafa caka sat. İşte ez cümle turizm anlayışının özetidir. Bu kafa özel, kamu, yerli, yabancı hiç fark etmiyor. Tornadan çıkmış gibi.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.