İngiltere'deki Türk tur operatörü garantili otel sayısını düşürüyor

İngiltere'deki Türk tur operatörü garantili otel sayısını düşürüyor
Türkiye uzmanı İngiliz tur operatörü Exclusive Holidays'in iflası, İngiliz seyahat acentelerini 'sansasyonel' haberlerin etkilerinden korunmak için destinasyonun tanıtımı konusunda adım atmaya itti. Konuya dair açıklamalarda bulunan Anotolian Sky Genel Müdürü Akın Koç, uluslararası medyada yer alan haberlerin Türkiye'yi zor bir destinasyon haline getirdiğini belirtirken, Exclusive Holidays'in yüzlerce müşterisinin Anatolian Sky üzerinden yeniden rezervasyon yaptığını belirtti. Öte yandan, Anotolian Sky, önümüzdeki yıl için Türkiye'ye dönük kapasitesini artıracak; ancak operasyon riskini azaltmak için garantili otel sayısını yüzde 50'den yüzde 30-40'lara düşürecek.


TurizmGüncel

GfK'nın verilerine göre bu yıl 22 Ağustos itibarıyla İngiltere'den Türkiye'ye gerçekleşen rezervasyonlar yüzde 9 oranında düşerken, diğer pazarlara dönük rezervasyonlar yüzde 1 arttı.

İngiltere'de Türkiye'ye dönük 2016 yaz rezervasyonları şu ana kadar yüzde 24 oranında düşerken, diğer pazarlara dönük rezervasyonlarda yüzde 10 oranında arttı.

EXCLUSIVES ESCAPES'İN MÜŞTERİLERİ ANATOLIAN SKY'A AKIYOR

Konuya dair görüş bildiren Anatolian Sky Genel Müdürü Akın Koç, Exclusive Escapes'in geçtiğimi hafta iflas etmesi sonucu mağdur olan yüzlerce İngiliz vatandaşının kendileri üzerinden yeniden rezervasyon yaptıklarını açıkladı.

'EYLÜL AYINA YOĞUN TALEP OLURDU, HALA BOŞ KOLTUKLAR VAR'

Koç, Türkiye'ye dönük rezervasyonlarda yaşanan düşüşe gerekçe olarak uluslararası medyada yer alan 'Türkiye IŞİD'in hedefinde' haberlerini gösterdi. Koç, ''Özellikle bu yıl, medyada yer alan haberler Türkiye için büyük sorunlar yarattı. Eylül ayı özellikle çiftler tarafından çok yoğun talep gören bir ay olmasına rağmen hala boş kalan koltuklarımız var.'' şeklinde konuştu.

KAPASİTEYİ ARTIRACAK, GARANTİLİ OTEL SAYISINI DÜŞÜRECEK

Koç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

''Malesef seyahat acenteleri ve kamuoyunun Türkiye'nin ne kadar büyük bir ülke olduğu ve coğrafyası hakkında hiçbir fikri yok. Yoğun tansiyonun yaşandığı Suriye sınırı tatil bölgelerine 1.500-2.000 km uzaklıkta. Turizm sektörü olarak, kamuoyunu Türkiye'de bulunan riskin Yunanistan, İspanya ya da Mısır'dan farklı olmadığına dair eğitmeliyiz. Çünkü Türkiye'nin yurt dışında var olan algısı hiç adil değil ve büyük problem yaratıyor. Bazı acenteler Türkiye'yi satanın zor olduğunu düşünüyorlar ve müşteriye önermiyorlar bile. Ancak dünyanın neresine giderseniz gidin mutlaka belli oranlarda risk vardır.''

Anotolian Sky, önümüzdeki yıl için Türkiye'ye dönük kapasitesini artıracak; ancak operasyon riskini azaltmak için garantili otel sayısını yüzde 50'den yüzde 30-40'lara düşürecek.

ABTA YÖNETİCİSİ: HABERLERE ALDIRMAYIN

Öte yandan, ABTA Yönetim Kurulu Üyesi Noel Josephides de İngiliz seyahat acentelerine Türkiye'ye dönük rezervasyonların artırılmasına dair fikir vererek şunları söyledi:

''Acenteler öncelikle gazetecilerin nasıl çalıştığını anlamalı: Felaket haberleri gazete satışlarını artırır. Bu sebeple sansasyonel haberlerin kurbanı olmaya son vermeleri ve ABTA ile Sivil Havacılık Kurumu'nun (CAA) uyarı ve güncellemelerini dikkate almalı. Bu sayede destinasyonlara dair daha gerçekçi izlenim ve planları olabilir.''
 
 



Bu Haber 03.09.2015 - 14:43:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.