Türkiye uzmanı İngiliz tur operatörü iflasını açıkladı, işte nedeni

Türkiye uzmanı İngiliz tur operatörü iflasını açıkladı, işte nedeni
İngiltere’de faaliyet gösteren ve Türkiye’ye dönük lüks turların satışını gerçekleştiren tur operatörü Exclusive Escapes, iflasını açıkladı. Geçtiğimiz yıl 10.8 milyon sterlin ciro elde eden ve 'Hidden Turkey' adıyla da hizmet veren tur operatörünün iflasının şu anda Türkiye’de bulunan 375 müşteri ile gelecek döneme dair rezervasyonu bulunan 1.700 müşteriyi etkilemesi bekleniyor.


TurizmGüncel

Exclusive Escapes, Kaş, Kalkan, Alaçatı, Dalyan, Datça, Bozburun, Göcek, Fethiye ve İstanbul gibi noktalara turlar düzenliyordu.

Exclusive Escapes Genel Müdürü Andrew Lee, konuya dair bir açıklama gerçekleştirerek, son iki yılın kendileri açısından oldukça zorlayıcı olduğunu dile getirdi. Problemlerin özellikle 2015 yılında çoğaldığını söyleyen Lee, ‘’2015 yılının Türkiye’yi turizm açısından çok zor bir ülke haline getirdiğini söylemek şaşırtıcı olmaz. Türkiye'de yükselen çatışmaların özellikle son 2 senede yaşanan zorlukların üstüne gelmesi, bizim açımızdan oldukça kötü oldu.‘’ şeklinde konuştu.

‘IŞİD SALDIRILARI KRİZİ YÖNETİLEMEZ KILDI’

Bu koşullara rağmen pazarın geneline oranla iyi bir performans gösterdiklerini söyleyen Lee, ‘’Ancak Tunus’taki felaketin yalnızca 2 ay sonrasında Türkiye’nin IŞİD karşıtı koalisyona katılması ile ortaya çıkan gergin tablo, pazar üzerinde ciddi bir negatif etki oluşturdu ve bu durumun bizim açımızdan yönetilemez olduğu ortaya çıktı.’’ dedi.

Şirketin iflasının yalnızca müşterileri değil çalışanlarını ve partnerlerini de etkilediğini dile getiren Lee, ‘’Sadık müşterilerimiz, birlikte çalıştığımız olağanüstü otelciler ve tedarikçilerimiz de durumdan etkilendi. Özellikle Türkiye ve İngiltere’deki takımlarımıza teşekkür ediyoruz.’’ şeklinde konuştu.

GÜVENCELİ SEYAHAT EDEN MÜŞTERİLER PARA İADESİ ALABİLECEK

Lee, Şu anda Türkiye’de bulunan ve Sivil Havacılık Otoritesi CAA tarafından sağlanan Hava Yolu Organizatörleri Lisansı (ATOL) ile güvenceli seyahat eden müşterilerinin, tatillerini güvenli bir şekilde tamamlayıp İngiltere’ye dönmesi için ellerinden geleni yaptıkları belirtti. Şirketin ileriye dönük 1.700 rezervasyonu daha bulunuyor. Bu müşterilerle önümüzdeki günlerde iletişime geçilerek tur operatörlerinin iflasını açıkladığı bildirilecek. Yine yalnızca seyahatlerini ATOL güvencesi ile almış olan müşterilere tam para iadesi gerçekleştirilecek.

Duruma dair bir açıklamada bulunan ATOL Kriz Yönetimi Bölümü Başkanı David Clover, müşterilerin seyahatlerini alırken mutlaka ATOL sertifikasına başvurmalarının bu gibi durumlar için oldukça önemli olduğunu vurguladı.

CAA da durumdan etkilenen tüm müşterilerine internet sayfaları üzerinden form doldurup durumu kendilerine bildirmelerini tavsiye etti.

MÜŞTERİLERİ DİREKT OTELLERE YÖNLENDİRİYOR

Lee ayrıca, şirketin iflası ile rezervasyonları değiştirme yolunu tercih eden müşterilerine, Türkiye’de beraber çalıştıkları otellerle direkt iletişime geçmeleri konusunda tavsiyede bulunduklarını söyleyen Lee, bu şekilde hem otellerin hem de müşterilerin planlarında minimum değişikliğe gidilmesi sağlamayı hedeflediklerini belirtti. 

Şirket tarafından gerçekleştirilen açıklama:







Bu Haber 28.08.2015 - 13:32:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.