Bu yıl İngiliz ailelerin ne kadarı tatile çıkıyor?

Bu yıl İngiliz ailelerin ne kadarı tatile çıkıyor?
Yapılan araştırmaya göre, İngiliz ailelerin yüzde 54'ü bu yıl marjinal bir harcama artışıyla tatile çıkmayı planlıyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

İngiltere'de 2 bin kişiyle yapılan araştırmaya göre, artan yaşam maliyetlerine rağmen İngiliz ailelerin yarıdan fazlası önümüzdeki 4 ya da 6 ay içinde tatile çıkmayı planlıyor. 

Legal & General tarafından yapılan araştırmaya göre, geçtiğimiz yıl 1,944 pound olan ailelerin ortalama tatil masrafı bu yıl 2.005 pounda yükselecek.  

Buna karşın, artan maliyetler nedeniyle İngilizler finansal hususları daha fazla önceler hale geldi. 'Tatil kararınızı en fazla ne etkiliyor?' sorusuna katılımcıların yüzde 42'si 'seyahat maliyeti' yanıtını verirken, yüzde 31'i 'destinasyonun çekiciliği' yüzde 31'i de 'kişisel mali durum' dedi. 

Hayat pahalılığı krizinden etkilendiğini belirtenlerin yüzde 32'si tasarruf tedbirlerine odaklandığını söylese de, yüzde 46'lık kesim bir gezi kaçamağı için rezervasyon yapma eğiliminde olduğunu ifade ediyor. 

Katılımcıların yüzde 56'sı genellikler partnerleriyle seyahat ettiğini belirtirken, yüzde 22'si arkadaşlarıyla seyahat etmeyi tercih ettiğini söylüyor. Buna karşılık, yüde 13'lük kesim anne-babasıyla, yüzde 2'lik kesim kuzenleriyle, yüzde 2'lik kesim de büyükanne ve büyükbabasıyla seyahat etmek istediğini belirtti.


Bu Haber 15.04.2024 - 13:55:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.