İtalyan tur operatörü Gattinoni yıllık toplantısını İstanbul’da yaptı

İtalyan tur operatörü Gattinoni yıllık toplantısını İstanbul’da yaptı

İtalyan tur operatörü Gattinoni, yıllık toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi.


İtalya’nın en büyük tur operatörlerinden Gattinoni Travel, yıllık toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi. Gattinoni Travel’ın ‘İnsanları Bir Araya Getirmek’ temasıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği toplantıya yaklaşık 500 alt acente katıldı. Söz konusu toplantının İstanbul’da düzenlenmesi için Türkiye Otelciler Birliğinin (TÜROB) yoğun temaslarda bulunmuştu.

Organizasyonun İstanbul’da düzenlenmesi için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden TÜROB Başkanı Müberra Eresin, “Son yıllarda Türkiye ile İtalya arasındaki turizm trafiğinin arttığını görmekten memnuniyet duyuyoruz ve bu toplantının iki ülke arasındaki turizm hareketlerine büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Eresin, şöyle konuştu: “Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'un yakın ilgisinde, TÜROB olarak Türk Hava Yolları ile başlattığımız yoğun çabalar sonucunda Türk turizmi için son derece önemli bir organizasyonu ülkemize kazandırmış olmaktan dolayı son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Kongreye İtalya'nın farklı şehirlerinden 500'ün üzerinde seyahat acentesi katıldı. Bu organizasyon sonrasında özellikle İtalya’dan ülkemize turizm talebinde önemli oranda artış bekliyoruz. Kongrenin ülkemizde gerçekleşmesi için Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Alpaslan, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, İstanbul Ticaret Odası Başkanı ŞekibAvdagiç, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı Başkan Vekili Bahadır Yaşık ve TÜROB üyelerimizin desteklerine minnettarız.”

‘Geri döneceğiz’

Gattinoni Yönetim Kurulu Başkanı Franco Gattinoni ise “Seyahat acentalarımızı, 'köprü' kavramının mükemmel bir şekilde vücut bulduğu İstanbul'da turizmin önde gelen aktörleriyle bir araya getirmek bizler için ilham verici oldu. Türk Hava Yolları'nın Milano, Bologna, Roma, Napoli, Bari, Palermo ve Katanya'dan uçuşlarıyla gelen misafirlerimiz 13 ayrı otelde konakladı. İstanbul’da mutlaka görülmesi gereken Tarihi Yarımada, Boğaz Turu ve şehrin turistik cazibe bölgelerini ziyaret etme, eşsiz kültür ve gastronimisini deneyimleme fırsatımız oldu. Tüm katılımcılarımızla güzel anılarımızı geride bırakarak en kısa zamanda tekrar geri dönmek üzere İstanbul’dan ayrılıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Gattinoni Travel, yaklaşık 1.500 alt satış acentesiyle birlikte yıllık 1 milyonun üzerinde turiste ulaşırken; 520'den fazla MICE (toplantı, kongre, konferans, etkinlik) operasyonuna, 50 bin seyahat organizasyonuna imza atıyor. Gattinoni Travel, 2023 yılında yüzde 40 büyümeyle 295 milyon euro ciro elde etti. Bir önceki yıla göre yüzde 36 artışla 1 milyar 608 milyon euro sözleşme hacmine ulaştı.



Bu Haber 20.04.2024 - 14:24:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.